fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

I oslabljeni Belgijanci prejaki za Ruse!

U drugoj utakmici 1. kola Grupe B, na Evropskom prvenstvu u fudbalu, reprezentacija Belgije savladala je više nego ubedljivo reprezentaciju Rusije rezultatom 3:0 (2:0) na stadionu u Sankt Peterburgu. I bez dvojice povređenih igrača, De Brujnea i Vitsela, Belgijanci su pokazali da na njih treba ozbiljno računati kao kandidate za osvajanje Evropskog prvenstva.

Belgijanci su već u uvodnim minutima meča došli do pogotka preko vrhunskog golgetera milanskog Intera Romela Lukakua. Igrao se 10. minut meča kada je Lukaku iskoristio kiks ruske odbrane nakon centaršuta Mertensa u ruski šesnaesterac i sa nekih 10 metara matirao ruskog golmana Šunjina. 

 

 

Do drugog pogotka Belgijanci stižu u 34. minuti preko Menija. Šunjin je nespretno reagovao nakon centaršuta sa desne strane, odbio je loptu pravo na nogu Menijea, kojem zaista nije bilo teško da zatrese mrežu Rusa. 

 

Sudbinu Rusa zapečatio je strelac prvog pogotka Lukaku u 88. minuti. Dobio je loptu u prazan prostor sa sredine terena od Menijea, u sprintu ostavio svog čuvara Divjakova i rutinski savladao Šunjina, čim je utrčao u kazneni prostor Rusa. Pravo remek delo belgijskog centarfora. 

 

 

Nakon 1. kola u grupi B lideri na tabeli su Belgijanci sa 3 boda, drugi su Finci istim brojem bodova, treći su Danci bez bodova i na četvrtom mestu su Rusi, koji su takođe bez bodova. 

 

Foto: Tanjug/AP Photo/Anatoly Maltsev/Kirill Kudryavtsev/Anton Vaganov

Milan Grahovac 

 

Tagovi:
Pročitajte još: