Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ovo je jedan od najznačajnijih NOVITETA koje nam donosi Windows 11

Microsoft već godinama istražuje ideju pokretanja Android aplikacija na Windowsu, pa ova implementacija predstavlja značajan iskorak u poslovanju te kompanije..

Jedna od najzanimljivijih informacija, u vezi sa jučerašnjom promocijom novog Windowsa 11, je da novi Microsoftov opertivni sistem korisnicima donosi podršku za Android aplikacije.

Aplikacije će moći izvorno da se pokreću na Windowsu 11, a preuzimaće se iz Amazon Appstore-a preko nove Windows prodavnice, koja će biti integrisana u operativni sistem. Aplikacije će biti izlistane na novom Windows Store-u, piše The Verge.

Microsoft je sklopio i partnerstvo sa kompanijom Intel, pa će koristiti Intel Bridge tehnologiju kako bi omogućio tu funkciju. Android aplikacije za Windows 11 će moći da se prikače u taskbar ili postave uz tradicionalne Windows aplikacije.

Microsoft je demonstrirao kako TikTok radi na Windowsu 11. Kompanija je prikazala i Windows prodavnicu, koja lista Ring, Yahoo, Uber i druge Android aplikacije, a očekuje se pun pristup sadržaju koji se može nalaći u Amazon Appstore-u, prenosi Benchmark.

Nije poznato koliko tačno postojećih uređaja će podržavati Android aplikacije sa Windowsom 11, s obzirom na to da će kompatibilni hardver morati da podržava Intel Bridge tehnologiju.

Microsoft već godinama istražuje ideju pokretanja Android aplikacija izvorno na Windowsu i ova implementacija predstavlja značajan iskorak u poslovanju te kompanije. Microsoft već neko vreme prihvata Android kao mobilnu verziju Windowsa, a sada će sve mobilne aplikacije konačno moći da se pokreću i na Windows 11 platformi.

Preuzeto: Srbija Danas

Tagovi:
Pročitajte još: