fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

„Delfini“ u petoj brzini protiv „kengura“

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala reprezentaciju Australije u trećem kolu grupe B olimpijskog vaterpolo turnira rezultatom 14:8 (6:0, 4:1, 1:2, 3:5). 

Od samog starta naši momci su dodali pun gas i već posle prve četvrtine vodili su sa 6:0. Izabranici Dejana Savića u svakom elementu igre su besprekorno funkcionisali tokom prvog dela igre. Odbrana je bila zategnuta do maksimuma, a napad ubitačan. Pitanje pobednika „delfini“ su rešili do poluvremena. Na mini pauzu smo otišli sa rezultatom 10:1! 

U drugom delu igre srpski vaterpolisti su „povukli ručnu“. Do kraja meča postigli smo još četiri gola. Australijanci su nekako iskoristili period opuštenije igre naših momaka i da na kraju dođu do pristojnog poraza. 

Posle trećeg kola Srbija se nalazi na drugom mestu grupe B. Prvi su Španci sa maksimalnim učinkom. Hrvatske „barakude“ su treće sa istim brojem bodova kao naši „delfini“, ali lošijom gol razlikom. Crna Gora je na četvrtom mestu, a potom slede Australija i Kazahstan na poslednjem mestu. 

Svoj sledeći meč naši reprezentativci odigraće protiv reprezentacije Hrvatske u subotu, 31. jula, u 8.30 časova po srpskom vremenu. 

 

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Humphrey

Milan Grahovac 

 

Tagovi:
Pročitajte još: