Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Staparska “Fijakerijda” opravdala očekivanja

Stapar je po tradiciji bio domaćin velikogospojinske fijakerijade koja je ove godine okupila više od dvadesetak zaprega iz cele Vojvodine.

Takmičenja su se odvijala u konkurenciji dvoprega i četvoroprega, a posetioci na prepunim tribinama mogli su da vide i revijalnu vožnju.

“Fijakerijada” je i ove godine privukla velik broj znatiželjnika koji su uživali u manifestaciji jedinoj ovog tipa u Zapadnobačkom okrugu, a održana je školska vožnja mladih takmičara, nakon čega je usledila kružna revija fijakera u kojoj su učesnici pokazali svoje četvoronožne lepotane koje cele godine pripremaju za ovaj nastup.

Po rečima Slobodana Trnjakova, predsednika Konjičkog kluba u Staparu, interesovanje kod takmičara u poslednje vreme jenjava te je upravo to razlog što se ova fijakerijada i dalje održava čuvajući na taj način tradiciju vožnje fijakera na ovim prostorima.

Ovaj revijalni turnir održan je, po tradiciji, na stadionu FK „Hajduk“ u Staparu u organizaciji Konjičkog saveza Srbije i Sportskog udruženja za konjički sport iz Stapara.

Tagovi:
Pročitajte još: