fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Počeo 16. Memorijalni rukometni turnir „Vlade i Novak“

Kada su rukometna dešavanja u pitanju u centru pažnje u ovog vikenda je šesnaesti po redu Memorijalni rukometni turnir „Vlade i Novak“ kojeg Rukometni klub „Sivac 69“ organizuje u pomen na svoju dvojicu tragično stradalih članova Vlada Džuvera i Novaka Stijepovića.

Turnir je otvorio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić koji je pozdravljajući prisutne rekao da mu je čast što ima priliku da otvori tradicionalni Memorijalni rukometni turnir „Vlade i Novak“ koji se održava već šesnaesti put.

„Smisao lokalne samouprave je i da finansira programe iz sporta. Trudimo se da u tome uradimo što više. Svake godine se iznosi koje za te namene izdvajamo povećavaju, tako će biti i u narednoj godini, kada će budžet biti povećan za 10 posto“, rekao je predsednik Miljanić i dodao da će lokalna samouprava nastaviti da podržava ovakve događaje koji za cilj imaju promociju sporta i omladine.

Uz domaćina Sivac 69, na Memorijalnom turniru nastupaju Super B ligaši Crvenka i Vrbas, kao i prvoligaš Hercegovac iz Gajdobre. Prvog turnirskog dana sastaju se Crvenka i Hercegovac, a nakon njih, od 18 sati i 30 minuta domaćin Sivac 69 i Vrbas. Poraženi u ovim susretima će u nedelju od 16 časova odigrati duel za treće mesto, a pobednici će takođe u nedelju, od 18 časova i 30 minuta u finalnom susretu dati odgovor na pitanje ko će biti najbolji učesnik Memorijalnog rukometnog turnira „Vlade i Novak“.

Tagovi:
Pročitajte još: