Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Rok za uplatu prve akontacije godišnjeg poreza na imovinu 14. februar

Porez

Gradska uprava grada Sombora, Odeljenje lokalne poreske administracije, uputila je obaveštenje obveznicima (fizička lica, preduzetnici i pravna lica) da 14. februara, dospeva prva akontacija za uplatu godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu u iznosu poslednje rate obaveze (novembarska rata) utvrđene za prethodnu godinu.

Istog dana, dospeva i prva akontacija za uplatu komunalne takse za isticanje firme u visini obaveze za poslednje tromesečje prethodne godine.

Takođe, po osnovu naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine, do utvrđivanja ove naknade za 2022. godinu, plaća se mesečna akontacija, u roku od 15 dana po isteku meseca, u visini mesečne obaveze za prethodnu godinu.

Ukoliko se novim rešenjem utvrdi veći iznos obaveze, nego što je plaćena akontacija, razliku je potrebno uplatiti u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja. Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreskih obaveza, obveznici ne podležu obračunu i naplati zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti Odeljenju lokalne poreske administracije, šalter 2 i 3 Uslužnog centra (zgrada „Županije“) ili na telefone 025/468-152, 025/468-198.

Foto: Ilustracija

Tagovi:
Pročitajte još: