Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izvanredni uspesi somborskih gimnazijalaca na takmičenjima

Gimnazija

Somborski gimnazijalci nastavljaju da ređaju uspehe na takmičenjima.

Naime, na Međuokružnom takmičenju iz hemije, Dušan Šijačić osvojio je prvo mesto i sebi obezbedio plasman na Republičko takmičenje. Pored njega, Dušan Nišević je osvojio treće mesto, na istom takmičenju. Da to nije slučajno, svedoči činjenica da sa njima rade isti mentori – mr Vladimir Krstić i Bojan Subotić.

Uspehe na jezičkim takmičenjima beleže Aleksandra Civrić, Ema Glumac i Tara Gojković. Aleksandra je na Okružnom takmičenju iz srpskog jezika ponela titulu druge najbolje i obezbedila mesto na Republičkom takmičenju, a Ema i Tara podelile su treće mesto.

Srpska matematička olimpijada, održana u Beogradu, imala je prvog predstavnika iz Sombora ikada na ovom prestižnom takmičenju. Aleksandar Gubica osvojio je pohvalu. Na olimpijadu iz programiranja, pozvani su Nemanja Majski, Vedran Bajić i Vanja Vasiljević.

Na Gradskom takmičenju iz atletike, somborska gimnazija bila je najuspešnija i obezbedila sebi plasman na Okružno takmičenje.

Pored uspeha na takmičenjima, gimnazijalci su se uključili u realizaciju dva projekta.

U pitanju je najpre projekat „Umrežavanje književnošću” koji predstavlja rad trideset i pet timova, koji su uz zanimljiv izbor teme, likova i razvoj fabule napisali dve priče koje su jedinstvena dela kolektivnog autora. Ispred somborske škole učestvovali su Jana Golubović, Predrag Ðurišić, Staša Majstorović, Mika Marijana Ugrica i dr Lidija Nerandžić Čanda.

Projekat UNHCR-a „U njihovim patikama”, okupio je predstavnike deset škola u Srbiji. Gimnazijski doprinos projektu daće Milica Tucaković i Tajana Vojkić, koje će predvoditi mentorka dr Lidija Nerandžić Čanda.

Tagovi:
Pročitajte još: