fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Sombor dobio paket podrške za srednjeročno planiranje budžeta

Potpisivanje - planiranje budžeta

Načelnici Gradske uprave Grada Sombora Jeleni Velebit, na svečanoj ceremoniji koja je održana u Beogradu, uručen je Sporazum o saradnji za sprovođenje paketa podrške za izradu srednjeročnog plana, u okviru Programa EU Exchange 6 – „Povećanje kredibiliteta planiranja, programskog budžetiranja i kontrole javnih rashoda na lokalnom nivou u Srbiji“, koji će sprovoditi Grad Sombor zajedno sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Program EU Exchange 6 finansira Evropska unija u okviru nacionalnog Programa IPA 2019, a realizuje se u periodu od septembra 2021. do septembra 2024. godine.

Pakete podrške dobilo je 30 lokalnih samouprava u Srbiji, koje su izabrane na osnovu javnog poziva i dobile su pakete stručne podrške za izradu planova razvoja, za izradu srednjoročnih planova i za unapređenje planiranja i budžetiranja kapitalnih projekata lokalne samouprave.

U realizaciju Programa uključeni su Ministarstvo finansija i Republički sekretarijat za javne politike, uz Ministarstvo za evropske integracije i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, dok je SКGO implementacioni partner.

Sprovođenje Programa EU Exchange 6 neposredno je u funkciji reforme javne uprave na lokalnom nivou i primene propisa iz obuhvata planskog i budžetskog sistema. U okviru Programa primenjuju se različiti modaliteti podrške lokalnih samouprava na teme od značaja za reformu javne uprave na lokalnom nivou.

Izvor i foto
: Grad Sombor

Tagovi:
Pročitajte još: