fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Sivački ansambl otvorio Opštinsku smotru Nušićevim „Narodnim poslanikom“

Narodni poslanik - predstava

U Sivcu je 27. marta, tačno na datum obeležavanja Svetskog dana pozorišta, otpočela ovogodišnja Opštinska smotra dramskog stvaralaštva „Velimir Sandić Veljko“. Smotru je svečano otvorila direktorka Doma kulture u Sivcu, Vera Golubović, koja je izrazila zahvalnost svim amaterima, koji svoje slobodno vreme besplatno provode na daskama koje život znače, te time čuvaju i neguju kulturu i umetnost.

Prvi su se sivačkoj publici predstavili domaćini, Dramska sekcija Doma kulture Sivac, i to uvek aktuelnim komadom „Narodni poslanik“ Branislava Nušića, u režiji Dejana Cicmilovića. Sivačkim amaterima, ovo je ujedno bilo i premijerno izvođenje ovogodišnje predstave, a uloge su tumačili Goran Pejović, Milorad Stijepović, Ljiljana Kojić, Milica Nećak Cvijetić, Dejan Vlaškalić, Nataša Pavkov, Radivoje Jakšić, Svetlana Peković, Nikola Pejin, Jovan Paul i Radislav Zorić.

Za glumca večeri proglašen je Jovan Paul, za tumačenje uloge Srete.

Kao što tradicija nalaže, selektor smotre, David Kecman – Dako, održao je i okrugli sto sa glumcima, a Sivčani su ovim igranjem obeležili i važan jubilej – 50 godina amaterskog rada glumca Miše Stijepovića.

Večeras, druge večeri smotre, publika će imati priliku da pogleda komad „Umorna konjica“, u režiji Janka Lenđera, a u izvođenju RKUD „Dr Gabrijel Kosteljnik“ iz Kule. Ulaznica iznosi 250 dinara, a predstava je na repertoaru od 20 časova.

Pokrovitelj Opštinske smotre dramskog stvaralaštva je opština Kula.

Tagovi:
Pročitajte još: