Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Naš predlog za današnji ručak

Nedeljni ručak

Supa od povrća sa knedlama

Sastojci:

  • 400 g mešanog povrća
  • 1 kašika suvog začina
  • 1-2 kašike ajvara
  • prstohvat bibera
  • 2 jaja
  • 120 g griza
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli

Priprema:

U šerpu usuti 2 litre vode i dodati mešavinu povrća. Kuvati dok povrće ne bude mekano, pa dodati ajvar, suvi začin, pola kašičice soli i promešati. Ukoliko je potrebno, dodati vode, jer će knedle dok se budu kuvale upiti vodu pa da se ne zgusne.

Umutiti jaja sa grizom i dodati pola kašičice soli, pa ostaviti da odstoji 10 minuta.

U supu koja vri, staviti kašiku da se zagreje pa vaditi knedle.

Ostaviti da se kuvaju na srednjoj vatri oko 10 minuta, pa skloniti sa vatre i poklopiti oko 5 minuta.

Rolovana piletina u pršuti

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 100 g pršute
  • biber
  • ruzmarin
  • so
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 100 ml belog vina
  • 40 g parmezana
  • 300 g barenog graška
  • 300 g barene šargarepe

Priprema:

Piletinu iseći, začiniti i ispeći na zagrejanom ulju. Pečenu piletinu urolati u pršutu sa ruzmarinom, vratiti u tiganj, naliti vinom i još malo kuvati. Pred kraj kuvanja uliti biljnu pavlaku, dodati parmezan i kratko prokuvati. Servirati rolnice uz bareno povrće.

Oblande sa smokvama

Sastojci:

  • 400 g suvih smokava
  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 g suvog grožđa
  • 250 g šećera
  • 250 ml vode
  • 1 pakovanje oblandi

Priprema:

Suve smokve i suvo grožđe samleti u mašini za meso. Izmešati smokve, suvo grožđe i mlevene orahe i promešati. Skuvati šećer sa vodom i u vruć sirup dodati fil od oraha, smokava i suvog grožđa. Promešati fil, a zatim tako vrućim filom premazivati listove oblande (list po list) i ostaviti da se stegnu. Oblande sa suvim smokvama iseći na pravougaonike ili romboide, servirati i poslužiti.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: