Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Čokoladni kolač sa dve vrste voća

Čokoladni kolač sa dve vrste voća

Sastojci:

Biskvit:

  • 100 g putera
  • 50 g tamne čokolade
  • 2 jaja
  • 40 g šećera
  • 2 kašike brašna
  • pola praška za pecivo
  • malo soli

Čokoladni sloj

  • 150 ml slatke pavlake
  • 200 g tamne čokolade

Beli sloj

  • 100 ml slatke pavlake
  • 270 g bele čokolade
  • 150 g maline
  • 150 g borovnice

Priprema:

Najpre otopite puter i čokoladu, pa ih ostaviti da se prohladi. Odvojite belanca i žumanca.

Žumanca umutite sa šećerom dok ne pobele, pa im dodajte istopljenu smesu putera i čokolade. Sjedinite špatulom. Lagano dodajte brašno i prašak za pecivo, pa ponovo sjedinite špatulom.

Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst šne i dodajte u prethodnu smesu. Sjedinite mešajući polako.

Smesu izlijte u okrugli kalup koji ste prethodno obložili pek-papirom. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 20-ak min. Čačkalicom možete proveriti da li je pečeno.

Tamnu čokoladu i slatku pavlaku otopite na srednjoj temperaturi. Zatim sipajte preko korice i stavite u zamrzivač da se malo stegne. Onda belu čokoladu i slatku pavlaku takođe otopite na laganoj vatri. Izvadite kolač iz zamrzivača, pa prvo stavite voće preko tamnog fila, a onda preko voća fil od bele čokolade. 

Ostavite da se dobro stegne u zamrzivaču nekoliko sati.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: