fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Odato priznanje polaznicima inkluzivnog džudoa u Somboru na fantastičnom rezultatu ostvarenom u Italiji

Danas je u Somboru, u zgradi Županije priredjen prijem za džudiste Džudo i sambo kluba „Bačka“ iz Sombora. Povod za prijem jeste veliki uspeh koji su ostvarili somborski džudisti na 16. Internacionalnom turniru inkluzivnog džudoa koji je nedavno održan u Italiji gde su Srbiju predstavljali korisnici dnevnog boravka ŠOSO „Vuk Karadžić“ Sombor.

Zlatnu medalju na ovom turniru osvojio je Đorđe Jovanović, dok je srebrnu medalju osvojila Katarina Galamboš, a ovom prijemu su prisustvovali i ostali učesnici programa inkluzivnog džudoa koji realizuje Džudo i sambo klub „Bačka“ Sombor.

Sve učesnike pozdravila je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović koja nije skrivala svoje veliko zadovoljstvo ogromnim uspehom pre svega ovog programa inkluzivnog džudoa, a zatim i ostvarenim rezultatom na turniru u Italiji: „Veliko mi je zadovoljstvo što je konačno inkluzivni džudo zaživeo u našem gradu, a pogotovo što je ovako dobre rezultate pokazao za izuzetno kratko vreme. Ja se iskreno nadam da će ovaj program za Vas i dalje biti interesantan, da ćete postizati još bolje rezultate jer tek ste počeli a veliki rezultati su već tu, i ja Vam još jednom čestitam na svemu“ istakla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Koliko je ovaj uspeh važan i velik pokazuje i činjenica da je prijemu prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez koji je u ime sekretarijata pozdravio sve prisutne:“Ovo što se dešava u Somboru a vezano je za inkluzivni džudo je za svaku pohvalu, tim pre što je, po mojim saznanjima, ovo jedinstven projekat ne samo u Vojvodini već i u celoj Srbiji“ rekao je Vladimir Batez, sekretar Pokrajinskog sekretarijata za sport.

Grad Sombor je za najuspešnije džudiste pripremio poklone i to veoma praktične, a to su kimona koja će koristiti polaznici inkluzivnog džudoa za svoje treninge i takmičenja. U znak zahvalnosti predstavnici Džudo i sambo kluba „Bačka“ iz Sombora su pripremili i simbolične poklone za predstavnike grada Sombora i za predstavnike Pokrajinskog sekretarijata za sport.

Ovom prijemu prisustvovala je i Antonija Nadj Kosanović, gradska većnica zadužena za sport i omladinu.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=38d5XeSEREc[/embedyt]

Tagovi:
Pročitajte još: