fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

4 dobra razloga za jutarnju limunadu

Ako razmišljate čime da počnete jutro, a iz nekog razloga biste želeli da zaobiđete kafu, evo sjajnog predloga: šolja tople limunade. Nije stvar samo u osvežavajućem ukusu, već i u jasnim zdravstvenim dobrobitima, evo kojim.

Pomaže da se detoksikujete. Mada limuni izgledaju veoma kiselo, oni su iznenađujuće dobra alkalotvorna namirnica koja može da pomogne da se uravnoteži pH vašeg tela. Jutarnja limunada takođe brzo pokreće jetru “na posao” i ispira toksične materije.
Budi digestivni trakt. Ovaj jednostavni napitak stimuliše digestivni trakt – ubrzavajući prolazak hrane kroz organizam i poboljšavajući sposobnost tela da apsorbuje nutrijente.
Pomaže regulaciji telesne težine. Ako ste ujutru pili čaj ili kafu sa šećerom, limunada je dobra zamena jer je mnogo manje kalorična. Limunov sok sadrži pektine, rastvorljiva vlakna koja pomažu u regulaciji telesne težine.
Smiruje uznemiren stomak. Ako ste pošli na spavanje punog želuca, dosadna gorušica ili nadimanje mogu da počnu ujutru. Voda će pročistiti organe za varenje, dok flavonoidi iz limuna mogu da smanje kiselost u želucu, pa će vam uskoro biti lakše.

Preuzeto: Zdravahrana.com

Tagovi:
Pročitajte još: