Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Poseta osnovaca JKP “Komunalac”

Danas su učenici osnovne škole „Petefi brigada“, u pratnji učiteljice Snežane Knežević, posetili JKP „Komunalac“ u Kuli, gde su se upoznali sa reciklažom PET ambalaže. Centar za promociju i edukaciju „Organic life” iz Kule uz podršku lokalne samouprave, a u cilju zaštite i unapređenja životne sredine, osmislio je projekat „Priroda pobeđuje“. U okviru ovog projekta dvema osnovnim školama u Kuli poklonjeni su kontejneri za sakupljanje PET ambalaže i organizovano je takmičenje u sakupljanju iste. Prema rečima članice udruženja „Organic life” Karoline Ese, deca su se rado uključila u projekat i sakupljene su značajne količine plastike koja je isporučena JKP „Komunalc“.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=C3At80ghUnM[/embedyt]

Današnja poseta JKP „Komunalac“ je organizovana kako bi deca videla gde završava PET ambalaža koju su sakupili, a uključivanjem Komunalca u ovaj projekat ovo preduzeće je potvrdilo da itekako vodi računa i o edukaciji naših sugrađana kaže direktor Komunalaca, Damjan Miljanić.
– Akcija je naišla na dobar prijem u školama, a deca su oduševljena. OŠ „Petefi Brigada“ je u ovom takmičenju pobedila i povodom svega toga danas su došli da vide kako se ova ambalaža presuje i gde završava. Ja se zahvaljujem školi i udruženju na ovakvim akcijama jer one pomažu da se približimo građanima i da objasnimo zapravo koliki je značaj akcija i koliko je to nama značajno kako bi Kula izgledala lepše. Bez saradnje sa građanima svi naši napori i svi naši programi bili bi besmisleni. Već desetak godina JKP Komunalac je među najboljima po pitanju skupljanja PET ambalaže i ta akcija koja je započeta u prethodnom periodu nastavlja se i donosi dobre rezultate.
Kao nagradu za trud pri skupljanju PET ambalaže, učenici su dobili projektor koji će im služiti u nastavi.

Tagovi:
Pročitajte još: