Aktivnosti JKP u opštini Kula tokom prethodne nedelje

U Ruskom Krsturu i Kruščiću ekipe JKP „Ruskom“ tokom nedelje su izvršavale svakodnevnu dezinfekciju javnih površina i objekata od javnog značaja. Dezinfikovane su i stambene zgrade, Dom učenika u Ruskom Krsturu, kao i prostorije Penzionerskog doma. Takođe, krajem nedelje, ekipe ovog preduzeća obezbedile su i zatvorile sva dečija igrališta, kako bi se smanjilo okupljanje građana i sprečila pojava korona virusa.

Ekipe JKP „Vodovod“ svakoga dana su u ranim jutarnjim časovima tretirali sredstvom za dezinfekciju objekte od javnog značaja, prvenstveno Dom zdravlja, objekat pošte, stanicu policije. Dezinfikovane su i stambene zgrade, ulice i sve javne površine. Pored Crvenke, dezinfekcija se vršila i u Novoj Crvenki, na Romaniji i Zelengori.

Sivačko Javno komunalno preduzeće „Radnik“ i svi zaposleni u njemu predano su radili na sprečavanju pojave virusa COVID-19. Tretirane su sve javne površine, putevi i javne ustanove svakoga dana, dok su stambene zgrade dezinfikovane svakog trećeg dana. Prioritetne ustanove su bile Dom zdravlja, pošta i Poštanska štedionica. Ove nedelje otklonjen je kvar na vodovodnoj mreži u ulici Maršala Tita i započelo se sa uređenjem zelenih površina.

Ekipe JKP „Komunalac“, u saradnji sa volonterima, prvog radnog dana prethodne nedelje izašli su na teren i izvršili dezinfekciju naselja Nova Crvenka, kao i tretiranje ulica u Kuli. Narednih dana nastavljena je svakodnevna dezinfekcija javnih površina, objekata od javnog značaja i 74 ulaza stambenih zgrada u Kuli. Tokom nedelje, tretirane su dezinfekcionim sredstvom i javne poršine, ulice i kapela u naselju Lipar. Pored svakodnevne dezinfekcije Doma zdravlja u Kuli, dezinfikovana su i vozila službe hitne pomoći i najfrekventnije pešačke zone u gradu. Zimska služba ovog komunalnog preduzeća od momenta zahlađenja i početka padavina, bila je u pripravnosti, te je čistila i posipala so na puteve prvog, drugog i trećeg prioriteta. Radnici odeljenja „Čistoća“ započeli su uređenje zelenih površina u centru Kule.