Aktivnosti Kancelarije za mlade

Zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, kao i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, do kraja godine mlade u Somboru očekuje niz aktivnosti koje sprovodi Kancelarija za mlade.
U okviru projekta „Mlad se promeni za posao pokreni- unapređenje zapošljivosti i podsticanje zapošljavanja mladih u Somboru“, koji finansira Ministarstvo za sport i omladinu, u toku je obuka za preduzetništvo i pokretanje sopstvenog biznisa. Prvi modul, grupa mladih je pohađala 27. i 28. Septembra, dok je drugi modul zakazan za 18. i 1.oktobar. U međuvremenu, mladi imaju mentorsku podršku kako bi nakon obuke imali razvijen biznis plan i ideju.
U okviru istog projekta, u toku je selekcija prijavljenih učesnika od 18- 30 godina na obuke za programere, frizere i trgovce, koja će trajati dva meseca, sa ciljem da se učesnici obuče za zanimanja koja su istakli kao željena.
Kada je u pitanju projekat „Opremanje omladinskog kluba“, koji finasira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, biće nabavljena oprema za prostorije Omladinskog kluba koja će biti na raspolaganju mladima, kao i omladinskim udruženjima i udruženjima za mlade, kojima je tehnička podrška potrebna u realizaciji njihovih besplatnih aktivnosti.
Projekat „Aktivnosti u Omladinskom klubu“, finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, podrazumeva niz aktivnosti koje će se do kraja godine realizovati u prostorijama Omladinskog kluba. Radionice nemačkog jezika (osnovni i srednji nivo), radionice Škole novinarstva, kao i edukacije na temu reporoduktivnog zdravlja mladih, koje su planirane za decembar mesec.
Trenutno je u toku poziv za sve mlade sa teritorije Grada Sombora, da se prijave na radionice nemačkog jezika i Škole novinarstva do 14.10.2019.
Sve aktivnosti Kancelarije za mlade i Omladinskog kluba Grada Sombora, možete pratiti na sajtu Kancelarije za mlade mladi.sombor.rs , kao i na društvenim mrežama Instagram kzm_ok_sombor i Fejsbuk stranici Kancelarija za mlade i Omladinski klub Sombor https://www.facebook.com/kzmoksombor/