fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Apatin: Od 11. jula, 25. Letnji karate kamp

Karate

U Apatinu će, od 11. do 17. jula, biti održan tradicionalni 25. po redu Letnji karate kamp za perspektivne takmičare, u organizaciji Karte saveza Vojvodine. Lista učesnika od ukupno 140 najtalentovanijih karatista i karatiskinja iz svih klubova širom Vojvodine je već zatvorena, što samo po sebi govori kakav rejting ima ovo višedecenijsko okupljanje karatista pod okriljem pokrajinskog Karate saveza.

Osim uvežbavanja takmičarskih tehnika ovo je svojevrsna prilika da se nauče i takozvane tradicionalne tehnike ove drevne istočnjačke veštine. I ne samo to. Ovo jeo svojevrsna škola u kojoj se stiču univerzalna pravila dobrog ponašanja i poštovanja uspešnijih i onih koji na sportskom borilištu gube.

„Osim što podučavaju odbrambenim veštinama, ne samo na kampovima već i u matičnim klubovima, naši treneri su, pre svega, vrsni pedagozi. Rezultati takvog tradicionalnog rada sa polaznicima u svim školama karatea su vidni, jer su naša deca a i nosioci medalja sa navećih evropskih i svetskih takmičenja primer kako treba da izgledaju mladi i obrazovani ljudi, pritom i vrhunski sportisti. Osim toga što je karate sport izuzetno koristan za fizički i mentalni razvoj najmlađih, Svetska zdravstvena organizacija ga je označila i kao terapeutski sport, pa je njegova zastupljenost kod mladih višestruko korisna. I ove godine u Apatinu ćemo se, pre svega, družiti, sticati nova poznanstva i prijateljstva i svakako usput vežbati najbolji karate,” kaže predsednik Karate saveza Vojvodine, Strahinja Tepavčević.

Osim Tepavčeviča, koji je rukovodilac kampa, sa najmlađima će raditi izuzetno kvalitetan trenerski tim sastavljen od naših uspešnih takmičara na međunarodnoj sceni: Peđa Stojadinov, Slobodan Bitović, Dušan Vukelja, Ivan Kunevski, Bojana Mladežić i Vanja Saveski.

Tagovi:
Pročitajte još: