Sastojci:
Tamni deo:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 10 g kakaoa u prahu
- 10 ml ruma
- 50 g čokolade za kuvanje
- 100 ml mleka
Beli deo:
- 150 g maslaca
- 45 ml mleka
- 75 g šećera u prahu
- 100 g kokosa
Još:
- 150 g svežih malina
Priprema:
Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Mleko zagrejte jer je potrebno da bude toplo. U posudu dodajte mleveni keks, šećer u prahu, otopljenu čokoladu, kakao i rum. Zalijte toplim mlekom i sve dobro izmešajte, da dobijete glatku smesu.
Smesu prebacite u kesicu za zamrzivač zapremine 3 litra, te je razvaljajte da prekrije celu kesicu. Lagano razrežite na dve strane da se otvara, kako biste mogli da namažete beli deo.
Za beli deo mikserom umutite omekšali maslac, mleko i šećer u prahu. Na kraju dodajte i kokos i sve dobro sjedinite mikserom. Potom beli deo nanesite na tamni, te ravnomerno rasporedite. Zatim, preko belog krema rasporedite maline i lagano ih utisnite. Čvrsto zarolajte.
Gotov rolat ostavite u frižideru da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Sutradan ga režite na šnite i uživajte.
Prijatno!