-->

Čokoladni rolat sa kokosom

Čokoladni rolat sa kokosom

Sastojci:

Tamni deo:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 100 g šećera u prahu
  • 10 g kakaoa u prahu
  • 10 ml ruma
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml mleka

Beli deo:

  • 150 g maslaca
  • 45 ml mleka
  • 75 g šećera u prahu
  • 100 g kokosa

Još:

  • 150 g svežih malina

Priprema:

Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Mleko zagrejte jer je potrebno da bude toplo. U posudu dodajte mleveni keks, šećer u prahu, otopljenu čokoladu, kakao i rum. Zalijte toplim mlekom i sve dobro izmešajte, da dobijete glatku smesu.

Smesu prebacite u kesicu za zamrzivač zapremine 3 litra, te je razvaljajte da prekrije celu kesicu. Lagano razrežite na dve strane da se otvara, kako biste mogli da namažete beli deo.

Za beli deo mikserom umutite omekšali maslac, mleko i šećer u prahu. Na kraju dodajte i kokos i sve dobro sjedinite mikserom. Potom beli deo nanesite na tamni, te ravnomerno rasporedite. Zatim, preko belog krema rasporedite maline i lagano ih utisnite. Čvrsto zarolajte.

Gotov rolat ostavite u frižideru da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Sutradan ga režite na šnite i uživajte.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: