Crvenčanka Jovana Jovović najmlađa debitantkinja u istoriji nacionalnog tima

Crvenčanka Jovana Jovović, koja je danas postala punoletna, upisala se na Svetskom prvenstvu u Japanu u istoriju srpskog rukometa jer je kao najmlađa debitantkinja igrala nekoliko minuta u meču protiv Angole na aktuelnom Svetskom prvenstvu. Angola je savladana rezultatom 32:25, posle čega je srpska reprezentacija zabeležila još jednu pobedu, protiv Kube, a Jovana Jovović  je postigla tri gola.

Jovana je prošlog leta nastupala kao član juniorske reprezentacije i kao najbolji levi bek turnira učestvovala u osvajanju Evropskog prvenstva B kategorije. Mlada reprezenativka Srbije potiče iz porodice rukometaša i ovim sportom počela je da se bavi sa 11 godina.

“Ovo je velika čast za mene. Želim da se zahvalim celom stručnom štabu što su mi ukazali priliku da budem deo našeg tima na Svetskom prvenstvu. Nadam se da ću se pokazati dobro i iskoristiti priliku”, rekla je Jovovićeva za sajt Rukometnog saveza Srbije i dodala: “To ne može da ne prija. Znači mi jako puno na planu samopouzdanja. Selektor, treneri i devojke mi puno toga olakšavaju i čine da nemam tremu i da ne osećam veliki pritisak kao mlada igračica. U ovakvoj ekipi je lako biti najmlađi. Ne osećam teret, sve je kako bi trebalo da bude.”

Crvenka je potvrdila još jednom da je sredina koja ima rukometnu tradiciju, kao i da je rasadnik talenata koji su predvodnici jedne nove generacije  kako muškog tako i ženskog  rukometa u Srbiji.