fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Da li posedujete ove četiri osobine? Ako je odgovor da, pripadate najređem tipu ličnosti prema Karlu Jungu

Žena

Karl Gustav Jung, otac analitičke psihologije, razvio je teoriju psiholoških tipova, a jedan poseban tip ličnosti se izdvojio. Taj tip ličnosti je nazvao “diplomata” i predstavlja samo 1% svetske populacije.

Danas se taj tip ličnosti često naziva INFJ, a Karl Jung ga je smatrao najdivnijim i najređim. Skraćenica INFJ označava introvertnost, intuitivnost, osećajnost i simpatičnost. Ako prepoznate 4 ili više karakteristika koje smo prikazali u nastavku, verovatno pripadate tom tipu ličnosti.

Evo nekoliko karakteristika koje se pripisuju osobama sa INFJ tipom ličnosti:

1. Uvek se fokusirate samo na ono što je važno i ne gubite vreme i energiju na nebitne stvari. Bez obzira na teškoće, uvek znaju kako da se izbore i oporave.

2. Spremni su naporno raditi kako bi postigli svoje ciljeve, jer znaju da nema prečica do sreće i uspeha. Iako znaju kako da se odmore, nikada nisu lenji i ne odlažu obaveze za kasnije.

3. Veruju svojoj intuiciji, kako kada nešto krene po zlu, tako i kada sve izgleda dobro. Pažljivo slušaju glas svoje duše.

4. Ne veruju da je potrebno imati mnogo prijatelja i poznanika da bi bili srećni. Zadovoljni su sa nekoliko bliskih prijatelja.

5. Često su empatični. Oni mogu zaista da osete bol i negativne emocije drugih ljudi. To je jedan od razloga zašto često provode vreme sami ili sa malim brojem odabranih prijatelja – kako bi se odmorili i oporavili.

6. Njihova empatija, intuicija i pojačana čula omogućavaju im da bolje razumeju misli drugih ljudi. Mogu da prepoznaju laži i iskrenost u komunikaciji.

7. Oni mogu da zamisle svet koji je drugačiji od onog u kojem živimo. Među njima su često prisutni pisci i umetnici. Nisu se plaše da razmišljaju van okvira i da pretvore svoje ideje u delo.

8. Nisu nužno vođe, ali ako im se poveri ta uloga, idu napred i svojim primerom inspirišu druge.

9. Veruju da misao koja je zapisana na papiru postaje više od same misli. Zbog toga često postaju pisci. Pisanje im omogućava da drugima prenesu svoja osećanja.

10. Ne dozvoljavaju da ih problemi zaustave. Umesto panike i odustajanja, traže rešenja i pronalaze izlaz iz teških situacija.

Osobe sa INFJ tipom ličnosti su autentične, sa velikom dušom, razvijenom empatijom i altruizmom. Jedina mana koju mogu imati je da zbog stalne brige za druge, zanemaruju svoje potrebe.

Tagovi:
Pročitajte još: