Deset besplatnih aplikacija za mršavljenje

Aplikacije za mršavljenje

Ove aplikacije vam pomažu da računate i brojite kalorije i na taj način smršate. Predstavljamo vam neke od najpoznatijih.

MyFitnessPal Calorie Counter and Fitness Tracker

Ovo je jedna od najpopularnijh aplikacija ovog tipa. Poseduje sve što je nekome ko je na dijeti potrebno. Ima bazu od čak 2 miliona dijetalnih recepata i automatski pamti vaša omiljena jela pa preporučuje slična. U njoj možete pronaći vrlo zanimljive i nesvakidašnje dijete, kao što je na primer dijeta sa jajima. Odlična vest je i što se ova aplikacija nabavlja besplatno.

Lose it!

Moramo odmah napomenuti da je ova aplikacija rezervisana samo za iPhone telefone. Kao i prva navedena, takođe ima bazu recepata, skener barkodova, veliku bazu hrane i aktivnosti…

Iako je dosta popularna, neki korisnici su naveli i njene mane: planiranje obroka se pojavljuje samo jednom nedeljno i u bazi je neke namirnice teško naći.

Takođe je besplatna.

Fooducate

Fooducate nije tako poznata i popularna kao prve dve aplikacije, ali je jako korisna. Ima drugačiji pristup dijetama: ne fokusira se samo na gubljenje kilograma, već i na menjanje prehrambenih navika. Može se pratiti unos i gubitak kalorija, a takođe daje informacije o kvalitetu hrane…

Mogu je instalirati i korisnici Androida i korisnici iPhona. Besplatna je.

Eat Slower

Sledeća na listi je ova aplikacija, koja se razlikuje od gore spomenutih. Naime, ona se vodi time da je jedan od bitnih problema viška kilograma to što se danas jede vrlo brzo. Zato vam Eat Slower pomaže da sporije žvaćete i pravite veće pauze između zalogaja.

My Diet Coach

Poslednja u nizu aplikacija za mršavljenje koju vam navodimo je My Diet Coach. Ona je takođe besplatna, kao i ostale, namenjena je ženama, a specifična je po tome što sadrži podsetnike i motivacione fotografije.

Ukoliko pak želite dodatne ideje za dijete, možda detaljnije opisane, uvek možete potražiti na internetu, koji vam nudi različite sajtove sa ovom tematikom. Mi vam predlažemo jedan magazin koji ima dosta raznovrsnih dijeta u ponudi, zavisno od vaših potreba i vašeg organizma, pod nazivom Minut za mene.

Aplikacije za vežbanje

Kao što verovatno i sami znate, fizička aktivnost je vrlo važna za vaše zdravlje, a takođe igra bitnu ulogu u skidanju viška kilograma, uz dijete i prilagođeni režim ishrane. Srećom, postoje i fitnes aplikacije, koje će vam pomoći u vežbanju, a kako, saznajte u nastavku teksta. Predstavljamo vam neke od najpopularnijih i najkorisnijih, po iskustvu korisnika.

Endomondo

Endomondo je definitino jedna od najpoznatijih aplikacija, s obzirom da ima više miliona korisnika širom sveta! Koristi GPS da bi zabeležila koliko ste hodali, trčali, vozili bicikl…

Zanimljivo je i da postoji Endomondo socijalna mreža, koja će vas povezati sa svojim korisnicima širom sveta.

Odlična vest je ta da je besplatna i podržavaju je sve vrste pametnih telefona.

Nike training club

Odmah ćemo vam saopštiti da je ova aplikacija besplatna, ali je rezervisana samo za Apple proizvode. Pomaže vam da steknete formu uz poznate trenere i preko 85 vežbi za jačanje, kardio vežbi i vežbi za srž tela. Ima sadržaje za početnike i one naprednije.

Instant heart rate

Vrlo interesantna aplikacija: koristi kameru sa telefona da bi izmerila otkucaje srca i tako odredila nivo vašeg vežbanja.

Potrebno je samo da stavite prst preko kamere i ona će na osnovu boje kože reći koliko ste vežbali. Dostupna je za sve i besplatna je.

RunKeeper

RunKeeper vam pomaže da pratite vaše fizičke aktivnosti, uključujući i praćenje pretrčane udaljenosti, ritma srca i sagorevanje kalorija.

Skicira pređeni put, prikazuje ga na mapi i deli aktivnost sa vašim prijateljima. Podrazumeva veliki broj sportova.

Napomena: aplikacija traži korišćenje GPS-a, što može povećati potrošnju baterije na vašem telefonu.

Hot5

Poslednja u nizu aplikacija koje vam predstavljamo jeste Hot5: ona pokazuje petominutne, jednostavne vežbe koje lako možete uraditi, a zatežu vaše telo. Dostupna je u App Store-u.

Na kraju, bilo bi fer reći prednosti i mane ovakvih aplikacija.

Prednost bi bila ta što nam one pomažu da naučimo da kontrolišemo unos hrane, da budemo motivisani da zdravije živimo i imamo zdrave navike.

S druge strane, mana je ta što ako ne pripazite, može vam se desiti da postanete opsesivni kada je u pitanju brojanje kalorija, da se nervirate kada nekog dana ne postignete određeni željeni dnevni cilj…

Poenta je da budete umereni. Aplikacije su tu da vam pomognu, a ne da postanete zavisni od njih i da na vas loše utiču. Ukoliko ih na pravilni način koristite, dovešće vas do željenih rezlutata i biće vam saveznik u vašoj borbi.

Preuzeto: itmagazin.info

Foto: alo.rs