Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

DNP: Skupština Zete poništava odluku o priznaju tzv. Kosova

Sastanak

Na današnjoj sjednici Predsjedništva DNP-a snažno je pozdravljena i podržana odluka odborničkog kluba „Za budućnost Zete“ predvođenog Demokratskim frontom da na narednoj sjednici Skupštine opštine Zeta donese Deklaraciju o poništenju i nevaženju odluke o priznavanju tzv. države Kosovo na teritoriji zetske opštine, saopšteno je iz Demokratske narodne partije.

„Uprkos činjenici da je preko 85 % građana Crne Gore bilo protiv priznanja tzv. države Kosovo i njenog uključivanja u međunarodne organizacije, jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN-a, vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića su nastavile kontinuitet spoljne politike Mila Đukanovića i Duška Markovića koja je u suprotnosti sa nacionalnim interesima Crne Gore i većine njenih građana. Zato Predsjedništvo DNP-a u potpunosti podržava stav odborničkog kluba „Za budućnost Zete“, da Deklaracijom o poništenju i nevaženju odluke o priznanju tzv. Kosova iskaže neslaganje sa manjinskom politikom vlade Dritana Abazovića, ali i svih prethodnih vlada koje su suprotno većinskoj volji građana sprovodile i sprovode izdajničku spoljnu politiku usmjerenu protiv interesa Crne Gore i najbliže nam države u regionu Srbije”, saopštili su iz DNP-a.

Predsjedništvo Demokratske narodne partije očekuje da nakon izglasavanja ove Deklaracije u Skupštini Zete, i druge opštine u Crnoj Gori u kojima većinu čine stranke nekadašnje tridesetoavgustovske većine, donesu istu Deklaraciju i tako započnu proces povratka Crne Gore svojim istorijskim, duhovnim i državotvrnim izvorištima.

Tagovi:
Pročitajte još: