Dodeljene nagrade “Avram Mrazović” najuspešnijim prosvetnim radnicima u Somboru

Povodom 8. novembra, Dana prosvetnih radnika, u velikoj sali Skupštine grada Sombora organizovana je prigodna svečanost na kojoj je prosvetnim radnicima uručeno priznanje „Avram Mrazović“, zahvalnice i novčana nagrada.

Priznanje „Avram Mrazović“, ustanovljeno je 2015. godine i dodeljuje se prosvetnim radnicima sa teritorije grada Sombora, za angažman koji doprinosi podizanju standarda kroz inovativan rad u predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju.

Na ovogodišnjem konkursu za dodelu priznanja, nadležna Komisija je odlučila da se priznanje „Avram Mrazović“ u oblasti predškolskog obrazovanja dodeli vaspitačici vrtića „Venčić“, Predškolske ustanove „Vera Gucunja“, Nedeljki Živković, u kategoriji osnovnoškolskog obrazovanja i vaspitanja, Editi Sakali, pedagoga u OŠ „Bratstvo Jedinstvo“ u Somboru i u kategoriji srednjoškolskog obrazovanja i vaspitanja, ovogodišnje priznanje „Avram Mrazović“, dodeljeno je doktorki Lidiji Nerandžić Čanda, profesorki srpskog jezika i književnosti, u somborskoj gimnaziji “Veljko Petrović”.

Priznanje i zahvalnice nagrađenim prosvetnim radnicima, uručila je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, koja je čestitajući Dan prosvetnih radnika, podsetila da je prošle godine proslavljeno 240 godina od osnivanja NORME, jednog veoma značajnog datuma, ne samo u somborskoj istoriji već u celokupnoj Srpskoj istoriji, te da je od tada Sombor svojevrstan centar obrazovanja.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su prosvetni radnici predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, predstavnici Školske uprave Sombor, kao i predstavnici lokalne samouprave u Somboru.

U umetničkom delu programa, učestvovali su Hor somborskog pevačkog društva, kao i učenici gimnazije “Veljko Petrović” iz Sombora.

Nagrada “Avram Mrazović” pored zahvalnice, predviđa i novčanu nagradu u iznosu od 66.000 dinara.