Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Edukacija o IPARD programu i fondovima

Edukacija o instrumentima za pretpristupnu pomoć za ruralni razvoj (IPARD) i unapređenje agrarnog razvoja održaće se u subotu i nedelju, 11. i 12. februara 2017. godine u prostorijama trening centra Poljoprivredne stručne službe „Sombor“, Staparski put, br. 17.

Predavanja, oba dana,  počinju u 10.00 časova.

Cilj predavanja jeste informisanje, edukacija i promocija IPARD programa koji su odobrili Evropska unija i Republika Srbija. Ukupan budžet programa iznosi 175 miliona evra, a pravo da konkurišu imaju poljoprivedni proizvođači i to: poljoprivredna gazdinstva u aktivnom statusu upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, preduzetnici i pravna lica sa manje od 25 odsto javnog kapitala.

Oba dana, 11. i 12. februara, biće prezentovani primeri dobre prakse korišćenja fondova u Španiji, primer dobre prakse u organskoj proizvodnji, dok će IPARD program predstaviti Dragan Mirković, načelnik Odeljenja za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Edukaciju organizuju Grad Sombor, Poljoprivredna stručna služba „Sombor“ i Regionalni centar za razvojne projekte – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.

Program i teme za subotu, 11. februar i nedelju, 12. februar,  dostupni su ovde.

 

Tagovi:
Pročitajte još: