EKCEM, PSORIJAZA: U ovom napitku se krije spas za osetljivu kožu!

Celer je biljka koja se smatra pravim izvorom zdravlja, te konzumiranjem pomažemo sebi u lečenju mnogih tegoba.

Listovi celera bogati su vitaminom A, dok su peteljke izvrstan izvor vitamina B1, B2, B6 i C, puni su kalijuma, folne kiseline, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, fosfora, natrijuma i esencijalnih aminokiselina.

U soku od celera ima vrlo malo šećera i kalorija, a za razliku od ostalih sokova od voća i povrća, jedna čaša soka ima manje šećera i kalorija nego jedna šargarepa srednje veličine.

Dugačak je spisak tegoba koje leči ovaj sok, a odlične rezultate je pokazao kod osoba koje pate od ekcema, psorijaze, rozacee ili imaju akne. Redovnom primenom poboljšava se celokupno stanje kože, ona postaje otpornija na negativne spoljašnje uticaje tako što se jača njena barijera. Postaje svežija i izgleda odmornije i blistavije.

Nutricionisti kažu da je potrebno piti ovaj sok mesec dana kako bi organizam počeo da se čisti, a efekti se odrazili i na kožu. Jedna čaša dnevno je sasvim dovoljna.

Žena jede celer

Foto: Profimedia

Ovako se pravilno priprema:

Za pipremu soka najbolji je celer lišćar.

Iscedite ga u sokovniku i uživajte u svežem, zdravom soku.

U kombinaciji s šargarepama ili jabukama daje sjajan ukus. Ako nemate sokovnik, možete naseckati celer na komade veličine 2 centimetra, te uz pomoć miksera napraviti pire.

Možete ga razrediti s vodom kako biste dobili željenu gustinu ili ispasirati da dobijete čisti sok.

Preuzeto: srbijadanas.com