Ekipe odeljenja održavanja toplovodne mreže JKP „Energana“ Sombor detektovale havariju

Ekipe odeljenja održavanja toplovodne mreže JKP „Energana“ Sombor, tokom redovne kontrole sistema za distribuciju toplotne energije, uočile su nepravilnosti u radu sistema. Početkom dopune sistema podzemnog vrelovoda, uočeno je da se velike količine termički pripremljene vode gube u zoni priključka OŠ „Avram Mrazović“.
Zbog blizine atmosferske kanalizacije i betonskih površina tačna lokacija havarije uočena je tek nakon niza šlicovanja trase vrelovoda i puštanja tople vode u sistem. Nakon izvršenih građevinskih radova, usledila je defektaža i uočeno je curenje na povratnom vodu DN 80. Kako bi brzo omogućile korisnicima isporuku toplotne energije, ekipa radnika je u najkraćem roku izvršila zamenu oštećenih i dotrajalih predizolovanih cevi i vratili su ovaj deo sistema u aktivno stanje.
Ovim putem, apelujemo na građane da obaveste dežurnu službu JKP „Energana“ na telefon 025/5-440-060 ili 063/600-284 ukoliko primete nepravilnosti u radu sistema kako u stanovima, tako i nepravilnosti u vidu curenja i isparavanja na javnim površinama.