Evo kojih 5 predmeta morate da dezinfikujete što češće

Ove predmete svakodnevno koristimo i najčešći su izvor zaraze. Evo kako da ih očistite i sprečite širenje bakterija.

Sezona je prehlade gripa, a oslabljeni organizam laka je meta brojnim bakterijama. Kako biste vi i vaša porodica ostali zdravi, pomoći će dezinfekcija određenih predmeta koje diramo često, a čistimo retko.

1. Mobilni telefonMobilni telefoni su najveći prenosnici bakterija pa su se prema brojnim istraživanjima pokazali zagađenijima čak i od WC daske.S obzirom na to koliko često posežemo za mobilnim, oni su plodno tlo za mikrobe koji izazivaju prehlade i grip. Stoga je potrebno redovno dezinfikovati mobilni koji koristite.Za dubinsko čišćenje telefona bez rizika oštećenja od vode, nežno obrišite površinu antibakterijskom maramicom ili krpicom od mikrofibre na koju možete naneti sprej za čišćenje te prebrišite ekran.
2. TastaturaZa brzo i efikasno čišćenje potpuno ga isključite i prebrišite dezinfekcijskim maramicama kako biste uklonili prašinu i ostatke mrvica između tastera. Odmah nakon brisanja vlažnom maramicom tastaturu prebrišite suvom krpicom od mikrofibera.
3. KvakeU prostoriji u kojoj je bila zaražena osoba virusi se na raznim površinama mogu zadržati duže nego što možda mislite. Stoga je tokom sezone gripa i prehlada preporučljivo kvake u kući dezinfikovati maramicama koje sadrže alkohol. 
4. Kuhinjska radna površina i sudoperaVerovatno pokušavate da održite svoju radnu površinu u kuhinji čistom cele godine, ali to postaje posebno važno tokom sezone prehlade i gripa. Budući da je ovo mesto gde se porodica okuplja i dotiče razne površine, važno je da ga dobro očistite od bakterija. Poprskajte i obrišite celu površinu dezinfekcijskim sredstvom, a nemojte zaboraviti ni sudoperu.
5. Plišane igračke Osim što su plišane igračke najveći sakupljači prašine i grinja, takođe mogu da budu izvor bakterija i virusa. Ako je vaše dete bilo bolesno, pobrinite se da njihov omiljeni krzneni prijatelj nije dobio klice. Proverite etiketu na plišanoj životinji da vidite može li da se pere u veš mašini. 
Gde je to dopušteno, stavite igračku u veš mašinu i uključite odgovarajući ciklus pranja kako biste uklonili potencijalnu zarazu.Izvor: Zadovoljna