(FOTO) Ulaganja u međugeneracijsku saradnju

Klub penzionera u Bezdanu je jedan od dva kluba koji je u okviru projekta i sprovođenja mera populacione politike dobio sredstva koja su vezana za osnivanje kutka za uspostavljanje međugeneracijske solidarnosti i saradnje. Sredstva su namenjena za adaptaciju i uređenje prostora u kojima borave članovi kluba, dok je jedan deo sredstava namenjen za kupovinu opreme koja im je nedostajala.

Klub penzionera u Bezdanu svoje radove je priveo kraju i ovo je bila prilika da ih obiđu gradonačelnica i zamenik gradonačelnice i ovom prilikom im uruče televizor, muzički stub, društvene igre i knjige.

 „Danas se nalazimo u Bezdanu upravo zato što su završeni radovi i doneta je oprema koja je kupljena iz ovog projekta. Najvećim delom sredstva su obezbeđena iz Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, a jedan deo sredstava je obezbedila lokalna samouprava. Nadamo se da će ovo biti korisno, pre svega za članove ovog kluba penzionera, ali svakako da će to podstaći i upravo ono što smo hteli, međugeneracijsku saradnju i solidarnost i da će se ovde naći i deca i mladi, i da će oni u zajedničkoj interakciji još više doprinositi pozitivnoj atmosferi i društvenom životu u Bezdanu“ rekla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i dodala da se ovde vidi da među penzionerima vlada vrlo pozitivna i praznična atmosfera, da se nada da će takva atmosfera ostati tokom cele godine i da će biti upotpunjena sa jednom mladalačkom energijom i duhom.

Penzioneri su imali priliku da se lično upoznaju i popričaju sa gradonačelnicom i da joj na licu mesta pokažu šta je urađeno sa dobijenim sredstvima. U pratnji gradonačelnice u Bezdanu su bili i zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Nevena Rosić..

Izvor: sombor.rs