Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(FOTO-VIDEO) Prva “Dečija olimpijada”

Danas je u sali osnovne škole“Petefi Brigade“ održana prva Dečija olimpijada u organizaciji đenskog odbojkaškog kluba „Hajduk“ i lokalne samouprave. Organizatori su se pobrinuli da se naši najmlađi zabave, uživaju u igrama i razviju takmičarski duh. Kroz program su ih pratili animatori i maskote, a na kraju programa mališani su uživali u predstavi. Nagrade za najmlađe su bile slatke đakonije, a za roditelje i organizatore nagrada je bila dečiji osmesi i razdraganost. Cilj ove manifestacije je da naše najmlađe animiramo da se bave sportom i da im ukažemo koliko je važno za njihov razvoj da budu fizički aktivni.

Velibor Milojičić, predsednik Privremenog organa opštine Kula otvorio je manifestaciju i tim povodom izjavio:
-Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u ime opštine Kula otvorio prvu Dečiji zabavnu olimpijadu u Kuli, ideja je potekla od gospodina Lazić Milorada i ženskog odbojkaškog kluba „Hajduk“. Obratili su se za pomoć a mi smo tu da sve dobre ideje ispratimo, kako do sada tako i u narednom periodu.
On je još istakao da se nadam da će Dečija olimpijada postati tradicija da ćemo i iduće godine na istom ovom mestu sa još više dece, kao i u ostalim naseljenim mestima naše opštine organizovati ovakve manifestacije. Manifestacije ovakvog tipa su neophodne kako bi aktivni vodili računa o zdravlju i budućnosti naše dece, a lokalna samouprava je tu da podrži sve dobre i korisne ideje.

Organizator i inicijator Dečije zabavne olimpijade, Milorad Lazić ovom prilikom je istakao da je presrećan što je u mogućnosti da danas po prvi put organizuje Dečiju zabavnu olimpijadu u našem gradu i zahvalio se opštini na svesrdnoj pomoći u organizaciji iste. Još jednom nas je podsetio da sama manifestacija ima za cilj da decu predškolskog uzrasta animira da se što veći broj dece bavi sportom i da se zdravo razvija.
– Uz podršku opštine cilj nam je da se sledeće godine olimpijada preraste u manifestaciju gde će biti uključena sva deca iz opštine Kula i gde ćemo na stadionu u jednom danu moći da napravimo još veću olimpijadu i na taj način predstavimo zdraviju, lepšu i bogatiju mladost.

Tagovi:
Pročitajte još: