Gradonačelnica održala sastanak sa poljočuvarima

Gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima – zamenikom Antoniom Ratkovićem, Ljubomirom Mikićem, zamenikom načelnika Gradske uprave grada Sombora i Vladimirom Katanićem, načelnikom Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, održala je sastanak sa poljočuvarima.

Gradonačelnica je ukazala na zadatke poljočuvarske službe, činjenicu da tim koji vodi Grad nije zadovoljan dosadašnjim radom poljočuvarske službe, kao i na činjnicu da je posle okončane javne nabavke, potpisan novi ugovor o obavljanju poljočuvarske službe.

„Svesni smo da stanje u poljoprivredi nije lako, ali korupcije ne sme biti, jednostavno  mora se  raditi u skladu sa propisima“, bila je kategorična Golubović.

Zamenik gradonačelnice Ratković je kazao da svako selo ima poljočuvare koji imaju obavezu da rade isključivo poslove definisane ugovorom, te da će izveštaje o radu podnositi jednom nedeljno nadležnima u  Odeljenju za poljoprivredu i zaštitu životne sredine.

Zamenik načelnika Gradske uprave Mikić je kazao da poljočuvari moraju opravdati sredstva koja se izdvajaju za rad poljočuvarske službe, moraju biti na terenu iraditi tako da građani budu zadovoljni njihovim radom.

Katanić je naveo da je u okviru poljočuvarske službe angažovano 35 poljočuvara opremljenih potrebnom opremom, da će se sa njima jednom mesečno – po potrebi i češće – održavati sastanci,  te da će na terenu sarađivati sa radnicima VD „Zapadna Bačka“.

Određen je i kol centar broj: 060 431 22 02, na koji građani mogu prijaviti uočenu poljsku štetu, štetu na vetrozaštitnom pojasu, divlje deponije i drugo, u skladu sa Odlukom o zaštiti poljoprivrednog zemljišta, useva i zasada, poljskih puteva i kanala od poljske štete – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.