Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Gradsko veće saglasno sa programima poslovanja Čistoće i Zelenila

Gradsko veće je 83. sednici dalo saglasnost na prve izmene i dopune programa poslovanja JKP  „Čistoća“ i JKP „Zelenilo“ za 2017. godinu.

Razlog za izmene jeste sprovođenje odluke o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru grada Sombora za 2017. godinu.

Tako će u JKP „Čistoća“ broj zaposlenih sa 147 biti sveden na 124 zaposlena na neodređeno vreme, a JKP „Zelenilo“ će umesto dosadašnjih 95 imati 85 radnika zaposlenih na neodređeno vreme.

Shodno smanjenju broja zaposlenih,  programi  poslovanja u ovim preduzećima izmenjeni su i dopunjeni u delu koji se odnosi na planiranu masu zarada i dinamiku isplate po mesecima, kao i u delu troškova koji se odnose na primanja zaposlenih  kao što su  topli obrok, putni troškovi i druga primanja.

O predloženim izmenama programa poslovanja izjasniće se i odbornici na sednici Skupštine grada Sombora.

Na 83. sednici, održanoj 15. septembra 2017. godine, članovi Veća utvrdili su Predlog odluke o raspisivanju konkursa za imenovanje direktora JKP „Bezdan“ u Bezdanu, s obzirom da dosadašnjem v.d. direktora, Dejanu Kubatovu,  ističe period na koji je imenovan. I o ovom predlogu  odluke  izjasniće se odbornici Skupštine grada Sombora.

Gradsko veće je odlučilo i o imovinsko-pravnim predmetima i o raspodeli sredstava u oblasti sporta za period jul-decembar 2017. godine.

Izvor: sombor.rs

Tagovi:
Pročitajte još: