“Internacional” iz Sombora vicešamšion Sportskih igara mladih na Zlatiboru

U ponedeljak 5. jula, rano ujutru, fudbalski klub “Internacional” iz Sombora krenuo je na Zlatibor sa generacijom 2010. radi nadmetanja u fudbalskim veštinama. Na utakmicama koje su ih čekale ostvaruju odlične rezultate, a oni su sledeći:
1/4 finale
Internacional 1:0 Zlatibor Čajetina
1/2 finale
Internacional 3:0 Aerodrom Kragujevac

Nakon odličnih rezultata i prolaza u finale, dečaci zajedno sa svojim trenerima odlaze u hotel, a mnoge čestitke im se preko društvenih mreža upućuju iz Sombora, kao i okolnih gradova. Sledećeg dana usledilo je finale. Naši momci su imali dosta pogođenih prečki, stativa, takođe i dva zicera jedan na jedan, to nisu uspeli iskoristiti, falilo je fortune, i na kraju su izgubili od fudbalskog kluba “Priboj 033” minimalnim rezultatom 0:1.

Trener, odnosno osnivač škole, Mladen Vuković, svima dobro poznat u Zapadnobačkom okrugu, koji je vodio ove sjajne dečake, izjavio je sledeće:
“Jedan jako lep turnir je iza nas! Pre svega, on je počeo u Somboru, kada smo postali prvaci Zapadnobačkog okruga, a zatim time što smo u Sremskoj Mitrovici uspeli poraziti Zrenjanin, Kikindu, i u finalu Šid, i to treba naglasiti da gol nismo primili, odbrana je bila na visini zadatka. Zatim dolazi Zlatibor, završno takmičenje. Teško je bilo igrati posle sedam sati putovanja, ali su dečaci pokazali lavovsko srce, te pobedili favorizovanog domaćina, fudbalski klub “Zlatibor Čajetina” minimalnim, ali dovoljnim rezultatom 0:1. Posle pola sata pauze usledilo je polufinale. Ponosan sam na ove dečake, i ovu utakmicu ću pamtiti! Dečaci su pokazali apsolutno sve što znaju, i sa tri vrlo efektna pogotka doneli pobedu protiv fudbalskog kluba “Aerodrom Kragujevac”. U finalu protiv fudbalskog kluba “Priboj 033″ smo takođe bili dominantni, mnogo zicera, dosta puta smo pogađali okvir gola, ali kako biva u fudbalu, posle silnih promašaja kazna sledi. To sam se desilo, i protivnik nas je porazio minimalnim rezultatom, te odneo titulu. Ostaje žal naravno za prvim mestom, ali sam rekao mojim momcima da podignu glave gore, da ne treba žaliti, jer su se fantastično pokazali kroz ceo turnir. Takođe, pored mnogih roditelja i trenera, priznanje su nam odali i Milovan Rajevac, proslavljeni srpski fudbaler, kao i selektor Gane, koji je takođe prisustvovao ovoj fenomenalnoj manifestaciji. Dečaci su pokazali svoj kvalitet, i ponosan sam na njih.”

Za izabranike Siniše Mijatovića i Mladena Vukovića nastupili su sledeći igrači:
1. Rastko Kosanović
2. Miljan Abramović
3. Andrej Redžić
4. Vid Matarić
5. Stefan Moravčević
6. Marko Špišak
7. Aljoša Petrović
8. Aleksandar Mikać
9. Jovan Puhalo
10. Aleksa Kukić

Dečacima fudbalskog kluba “Internacional” želimo ovim putem da čestitamo i da im poželimo svu sreću u narednim turnirima.

Vidan Jerotijević