Investicija vredna 5,5 miliona dinara, do kraja januara lift u Domu zdravlja

Počeli su radovi na izgradnji lifta u Domu zdravlja u Apatinu koji će kada bude završen u mnogome olakšati posao zaposlenima u ovoj ustanovi, ali i korisnicima njihovih uslova jer se previjalište, laboratorija i neka druga odeljenja nalaze na prvom i drugom spratu. Vrednost investicije je oko 5,5 miliona dinara, a rok za izgradnju 20. januar 2019. godine.

-Svedoci ste da nikada ranije u ovoj zgradi nije postojao lift što je u današnjem svetu nezamislivo i veoma je teško funkcionisati bez toga. Na drugom spratu se nalaze laboratorije, specijalističke ordinacije i naši stariji korisnici nekada nisu u mogućnosti da se popnu stepenicama. Dugo smo očekivali početak gradnje, a vrednost investicije je oko 5,5 miliona dinara i nadamo se da će radovi biti gotovi do kraja januara 2019. godine. – izjavila je, Branka Bajić pomoćnik direktora Doma zdravlja.

-Zamenica predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać je rekla da je za lokalnu samoupravu zdravstvo veoma važno i da će se i u narednom periodu dosta pažnje posvetiti ovoj i sličnim ustanovama u našoj opštini.

-Ovo nam je izuzenotno bitno zbog starijih sugrađana koji žive u našoj opštini i mi želimo da im obezbedimo kvalitet života koji je dostojan njihovog zdravstevnog stanja, godina i tako dalje. Jedna od takvih investicija je i ovaj lift, a posebno mi je drago jer je to bilo jedno od predizbornih obećanja Srpske napredne stranke.

Izvor: RadioDunav i soapatin.org