Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Iscrpljeni ste tokom nedelje? Evo zašto vam ležanje tokom vikenda neće pomoći

Dremka

Međutim, istraživanja sugerišu da dodatni sati sna tokom subote i nedelje neće adekvatno nadoknaditi nagomilani manjak sna tokom radnih dana.

Profesor Rasel Foster, direktor bolnice u Engleskoj, deli svoje mišljenje o ovom problemu. Postoji mnogo studija koje ukazuju na to da čak i deset sati sna tokom vikenda neće povratiti našu sposobnost i brzinu, ukoliko smo tokom radnih dana spavali manje nego što nam je potrebno.

Generalno pravilo je da odrasli trebaju oko osam sati sna, ali se smatra da je zdravo spavati između šest i deset sati. Profesor Foster napominje da osobe koje se osećaju odmorno i nemaju simptome umora ne trebaju brinuti, dok oni koji redovno osećaju umor trebaju posvetiti više vremena spavanju. Preporučuje da ležemo na spavanje ranije tokom večeri i održavamo redovnu rutinu spavanja. Takođe naglašava da je moguće nadoknaditi san tokom vikenda, ali je važno odlaziti na spavanje ranije umesto da produžavamo vreme provedeno u krevetu kako bismo ostvarili pravi benefit od dodatnog sna.

Tagovi:
Pročitajte još: