Joker prošetao Suboticom

Košarkaši somborskog Jokera dobro su započeli drugi krug takmičenja u Drugoj RL Sever grupa A. Oni su ubedljivo savladali Spartak u Subotici sa 92:62 i na taj način ostali u borbi za naslov prvaka. Somborci su sve dileme oko eventualnog iznenađenja rešili već nakon prvih deset minuta igre kada su poveli sa 24:12, da bi do kraja konstantno uvećavali svoje vođstvo koje je po preostalim četvrtinama igledalo ovako: 25:23, 29:16 i 14:11.

Joker je trenutno prvi na tabeli sa skorom od devet pobeda i jadnim porazom, ali je skoro izvesno da će tu poziciju već tokom sutrašnjeg dana prepustiti apatinskom Dunavu 2014 koji ima utakmicu manje ali stoprocentni učinak, pa je za očekivati da ostvari još jednu pobedu jer gostuje poslednjem na tabeli Basketball Stars iz Futoga koji nema ni jednu pobedu.

U drugom susretu ove grupa Sivac je nakon dramatčne završnice poražen na svom terenu od Srbobrana sa 90:96. Gosti su odlično započeli utamicu i poveli sa 39:21 i činilo se da će lako ostvariti pobedu, ali su se Sivčani konsolidovali i dobili drugu četvrtinu sa 31:16. U nastavku utakmice domaći košarkaši su dobili treću četvrtinu sa 24:21, ali su igrači Srbobrana uspeli su da ostvare pobedu u poslednjim trenucima susreta, jer su četvrti period rešili u svoju korist sa 20:14.

Sada sledi kraća pauza u prvenstvu do 1. februara kada Joker dočekuje Basketball Stars iz Futoga, Dunav 2014 će ugostiti Petrovgrad, a Sivac je slobodan.

Jovan Banjac