Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kako da naterate bebu da spava duže ujutru? Ako se budi u 5-6 ujutru, ovi mali trikovi će vam pomoći da svi odmorite

Buđenje

Ako je vaša beba ranoranilac, postoje trikovi koji mogu da vam pomognu da je ubedite da nastavi da spava, pa da se svi odmorite bolje.

Mnogi roditelji se bune da im se deca bude rano, a da biste rešili problem morate da otkrijete koju vrstu ranoranioca imate. Neke bebe se probude a da se nisu dovoljno naspavale, a neke se dovoljno naspavaju ali se prirodno bude u cik zore.

Da biste utvrdili da li vaša beba dovoljno spava, pogledajte njeno ponašanje tokom dana. Da li vam deluje pospano? Da li im se ponovo spava u roku od sat vremena nakon ustajanja?

Ako se vaša beba probudi pre nego što se dovoljno naspavala, proverite da li je nešto u njenom okruženju uznemirava ili drži budnom. Ako sunčeva svetlost ulazi kroz prozor u 5 ujutru, to može da je probudi. Postavite zavese, zamračite sobu kako svetlost ne bi mogla da ih probudi. Ako se beba budi sa pelenama koje cure, pokušajte da im nađete odgovarajuće pelene kako do toga ne bi došlo.

Drugi razlozi zbog kojih se vaša beba možda rano budi su:

Izbijanje zuba ili bolest.
Vreme odlaska na spavanje je prerano.
Uče nove veštine.

Kako da nateram bebu da spava duže ujutru?

Ako se vaša beba budi rano ujutru i mislite da joj treba više odmora, možda još neće moći da se umiri ili da se vrati na spavanje. Ako im je potrebna vaša pomoć da zaspi pre spavanja, možda će zahtevati vašu pomoć i ujutru.

Često su ova ranojutarnja buđenja ista kao i ona usred noći, zato ih treba tako i tretirati. Mirno ohrabrite svoju bebu da se vrati na spavanje dok ne dođe vreme da ustane.

Drugi saveti za uspavljivanje bebe kasnije ujutru:

Očekujte malo plača dok se beba ne prilagodi.
Ponudite joj dudu da se umiri.
Promenite vreme spavanja uveče.
Ako ste isprobali nekoliko strategija, a vaša beba se još uvek budi rano, možda je samo mali ranoranilac i nećete moći da uradite ništa da to promenite. Pokušajte da prilagodite sopstvenu rutinu spavanja da biste ranije legli u krevet, tako da i vi možete da odmorite i ‘napunite baterije’ za brigu od ranog jutra.

Tagovi:
Pročitajte još: