fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kako izvaditi fleke od pudera iz odeće?

Garderoba

Jedno je sigurno kada nanosite šminku: pre ili kasnije, sigurno ćete njome zaprljati svoju odeću. Bez obzira koliko ste pažljivi, ispustižete na sebe aplikator, pumpica će prsnuti gde ne treba, ili ćete jednostavno zagrliti nekoga a puder će vam ostati na beloj košulji. Svima nam se ovo dogodilo.

Šminka je prilično masna, a naročito puderi i često se ispostavi da su otporni na naše omiljeno sredstvo za skidanje fleka. Izbeljivači, sami po sebi, nisu rešenje za osetljive tkanine. Da li to znači da morate da se oprostite od odeće isflekane puderom? Ne!

Kako izvući fleke od pudera sa odeće?

Tečni puder sadrži kozmetička tašnica svake od nas. Koristimo ga svakoga dana i ne zna se šta je nezgodnije: obući se, pa ga onda nanositi ili se igrati akrobate dok pokušavate da prevučete bluzu preko lica na koje ste naneli puder.

Trik za izvlačenje fleka od pudera iz odeće deterdžentom za sudove

Glavni trik kako biste lako skinuli fleke od pudera sa odeće jeste da reagujete odmah.

Nanesite deterdžent
Čim uflekate odeću puderom, skinite je i na fleku nanesite deterndžent za sudove. Oni su odlični za rastvaranje masnoća, pa će to učiniti i sa vašom masnom podlogom za lice. Što brži budete, to će deterdžent bolje delovati.

2. Tretirajte fleku

Ostavite deteržentu da deluje 5 do 10 minuta,a potom navlažite odeću i energično istrljajte uflekano mesto. Pokušajte da uklonite što veći deo mrlje, ali nemojte spirati deterdžent.

3. Potopite u vodu

Da biste osigurali da deterdžent ima vremena da učini svoju magiju, sačekajte pre nego što uflekanu odeću stavite na pranje. Neka odeća odstoji u mlakoj vodi 30-45 minuta.

4. Operite na uobičajen način

Kada se vaša odeća natopi, možete je staviti na pranje. Pre toga na mrlju možete dodati još malo deterdženta za sudove.

5. Pustite da se osuši na vazduhu

Umesto da svoju čistu odeću stavite u mašinu za sušenje, osušite na vazduhu. Ukoliko je zaostao bilo kakav trag pudera, biće ga lakše ukloniti ako izbegnete zagrevanje tkanine.

Trik za izvlačenje fleka od pudera iz odeće micelarnom vodom

Ukoliko niste u prilici da odmah skinete uprljanu odeću sa sebe, onda posegnite za micelarnom vodom. Kao što skidaju nečistoću sa vašeg lica, sićušne micele će to učiniti i sa vašom odećom. Doduše, vrovatno će vam trebati veća količina micelarne vode, ali ako je to baš omiljena bluza – vredi.

Tagovi:
Pročitajte još: