Sastojci:
Za testo:
- 500 g brašna
- 20 g suvog kvasca
- 70 g šećera
- prstohvat soli
- 2 dl mleka
- jaje
- 1 dl ulja
Za premazivanje:
- 100 g maslaca sobne temperature
Za fil:
- marmelada
- mleveni lešnici
Priprema:
U toplo mleko dodajte kvasac i šećera s kašikom brašna i ostavite da malo nadođe pokriveno. Posebno izručite brašno i dodajte mu ostale sastojke i na kraju nadošli kvasac, pa zamesite fino glatko testo, pokrijte i ostavite sat vremena da naraste.
Istresite testo na dasku, premažite maslacom i presavijte nekoliko puta. Pustite da odstoji još oko pola sata.
Razvijte testo što više možete i pravite pecivo
Premažite kiflice umućenim jajetom. Pustite da odstoje još 20 minuta u plehu pokrivene. Pecite na 180 stepeni dok ne porumene.
Pečeno pecivo pospite šećerom u prahu.
Prijatno!