Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Koje je najbolje vreme za rezervisanje letnjeg odmora za maksimalnu uštedu u 2024?

Letovanje

Znamo da smo tek iskoračili iz novogodišnjih praznika i da su ledeni dani u punom jeku, ipak, vreme je da mislite na leto i sunce.

Da bi nam svima pomogao da ispunimo naše putničke fantazije u narednih nekoliko meseci, turistički operater Ski Vertigo je identifikovao najbolje vreme za rezervisanje letnjeg odmora za maksimalnu uštedu u 2024.

Izvadite svoje kalendare odmah, ljudi!

Kada je najbolje vreme za rezervisanje evropskih putovanja?

Pravi tajming za rezervaciju je oko 141 dan (ili pet meseci) pre polaska, obično u februaru.

Rezervisanje ovako daleko unapred može dovesti do uštede od oko 47%, što znači da možete rezervisati gotovinu koju biste potrošili za suvenire i aktivnosti.

Ovaj vremenski okvir takođe omogućava turistima da iskoriste prednosti ranih ponuda i izbegnu rezervacije u poslednjem trenutku, što može biti skupo.

Ako planirate da se odvezete do Pariza, Lila, Amsterdama ili Brisela preko voza Eurostar, određeni broj dana za koje treba da rezervišete karte pre planiranog datuma polaska je 120.

Ovo je četiri meseca unapred i trebalo bi da vam pomogne da obezbedite najbolje cene.

Posebno je korisno za one koji žele da istraže više destinacija putem železnice, nudeći jeftin i ekološki održiv način putovanja.

Rezervacija 120 dana unapred takođe može da vam pomogne da dobijete bolje sedište i izbor vremena putovanja. Putovanje vozom takođe nudi slikovitu, opuštenu alternativu putovanju avionom.

Kada je najbolje vreme za rezervisanje dugih letova?

Evo pitanja koje su sebi postavili bezbrojni putnici. Prema mišljenju stručnjaka, trebalo bi da rezervišete duge letove otprilike 178 dana (šest meseci) unapred.

Planiranje ovako daleko unapred može vam doneti smanjenje troškova za 54%. To znači da za letnji odmor u julu, idealan period za rezervaciju pada u januaru. Dakle, još uvek imate nekoliko nedelja da odlučite gde bi trebalo da bude vaša sledeća (pristupačna) avantura.

Ova značajna ušteda otvara svet mogućnosti, omogućavajući putnicima da istraže destinacije koje su ranije smatrane izvan njihovog budžeta. Ne radi se samo o uštedi; ovo takođe obezbeđuje bolju dostupnost i izbor letova.

Kako drugačije mogu da uštedim novac prilikom rezervisanja odmora?

Evo nekoliko saveta od Ski Vertigoa o svim načinima na koje možete da uštedite nešto novca kada rezervišete sledeću avanturu.

Fleksibilnost: Prilagođavanje datuma i vremena putovanja može otvoriti mnoge mogućnosti za uštedu troškova. Iskoristite prednosti van špica ili u manje popularne dane putovanja.

Alati za praćenje cena: Ovi alati pružaju ažuriranja u realnom vremenu o fluktuacijama cena, upozoravajući putnike na najbolje vreme za rezervisanje letova i smeštaja.

Ponude i prodaja: Pratite trenutne rasprodaje i ekskluzivne promocije koje nude avio-kompanije i turističke agencije tako što ćete se pretplatiti na biltene i pratiti putničke brendove na društvenim medijima.

Ponude u poslednjem trenutku: Iako se generalno preporučuje rano rezervisanje, postoji i mesto za ponude u poslednjem trenutku. Ovo je posebno korisno tokom sezone van špica ili za manje popularne destinacije, nudeći značajne popuste za spontane putnike, piše Metro.co.uk.

Tagovi:
Pročitajte još: