Sastojci:
- 2 jaja
- 200 g kristal šećera (2 šoljice)
- 100 ml ulja
- 200 g brašna (2 šoljice)
- 1 kesica praška za pecivo
- 180 ml kiselog mleka (1 čaša)
- 300 g crvene ribizle
- malo šećera u pravu
Priprema:
Umutite dva jaja, pa postepeno dodajte šećer uz neprestano mućenje. Zatim dodajte ulje i nastavite da mutite dok se sve lepo ne sjedini.
U posebnoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa ovu mešavinu postepeno dodajte u umućenu smesu. Na kraju umešajte i kiselo mleko, dok ne dobijete glatku smesu. Smesu sipajte u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju, ravnomerno rasporedite ribizle po vrhu i lagano ih utisnite u testo.
Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30–35 minuta. Ostavite da se ohladi, pospite šećerom u prahu, isecite na parčad i poslužite.
Prijatno!