-->

Kolač sa ribizlama

Kolač sa ribizlama

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 200 g kristal šećera (2 šoljice)
  • 100 ml ulja
  • 200 g brašna (2 šoljice)
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 180 ml kiselog mleka (1 čaša)
  • 300 g crvene ribizle
  • malo šećera u pravu

Priprema:

Umutite dva jaja, pa postepeno dodajte šećer uz neprestano mućenje. Zatim dodajte ulje i nastavite da mutite dok se sve lepo ne sjedini.

U posebnoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa ovu mešavinu postepeno dodajte u umućenu smesu. Na kraju umešajte i kiselo mleko, dok ne dobijete glatku smesu. Smesu sipajte u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju, ravnomerno rasporedite ribizle po vrhu i lagano ih utisnite u testo.

Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30–35 minuta. Ostavite da se ohladi, pospite šećerom u prahu, isecite na parčad i poslužite.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: