fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kosanović uvećao srpsku koloniju u “Ujpeštu”

Miloš Kosanović

Miloš Kosanović, iskusni štoper iz Čonoplje, potpisao je ugovor sa mađarskim “Ujpeštom”. Njemu će društvo u novoj sredini praviti trener Nebojša Vignjević, te igrači Branko Pauljević, Đorđe Nikolić, Ognjen Radošević i Matija Ljujić.

Kako se navodi na zvaničnoj klupskoj stranici, Kosanović (191 cm) je visoki levonogi centralni bek koji dominira u skoku, odličan je u markaciji igrača i zahvaljujući snažnoj građi, značajno otežava posao svakom protivničkom napadaču. Njegov prvi nastup za klub iz pregrađa Budimpešte očekuje se narednog vikenda, na domaćem terenu protiv “Diošđera”.

Da podsetimo, Kosanović je svoje prve fudbalske korake napravio upravo u Spektrovoj školi fudbala. U svojoj dugogodišnjoj seniorskoj karijeri nastupao za apatinsku “Mladost” (2007 – 2010), poljsku “Krakoviju” (2010- 2014), belgijske klubove “Mehelen” (2014 – 2016) i “Standard” (2016 – 2019). Tokom 2017/2018 bio je na pozajmici u turskom Gectepeu, a poslednje četiri sezone uspešno nastupa za “Al Džaziru” iz Ujedinjeni Arapskih Emirata. Za najbolju reprezentaciju Srbije debitovao 7. septembra 2015. godine, u prijateljskom meču protiv Francuske (1:2) u Bordou.

Tagovi:
Pročitajte još: