fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Koža vrata i dekoltea: Na šta uvek zaboravljamo?

Vrat

Koža vrata i dekoltea – koliko često je negujete? Da li uopšte obraćate pažnju na ovaj deo svog tela? Ako ste iskreni, velika je verovatnoća da je odgovor negativan. A to je jedna od ključnih grešaka ako ste krenule u borbu protiv znakova starenja.

Zašto je važna nega kože vrata i dekoltea?

Prisetimo se naše uobičajene beauty rutine: tuširanje, losion za telo, čišćenje lica, toniranje kože lica, serum za kožu lica, možda i masaža… A koža vrata i dekoltea? Pa, ako smo baš skoncentrisane, dekolte ćemo namazati losionom za telo, a vrat možda dobije koji gram kreme za lice.

Da li je ovo dovoljno? Naravno da ne. Koža vrata i dekoltea je takođe pod uticajem različitih spoljašnjih i unutrašnjih faktora:

hormonalni procesi u telu;

stres i stres na nervni sistem;

fluktuacije temperature i vlažnosti van sezone;

izlaganje ultraljubičastom zračenju;

suv vazduh u zatvorenom prostoru (naročito sa početkom grejne sezone).

Na stanje i izgled kože u predelu dekoltea može uticati i dojenje bebe, nepravilno odabran (preuski ili sintetički) donji veš, nedostatak odgovarajuće nege i podrške.

Koža vrata i dekoltea: Kako je negovati?

Lako je: u svoju svakodnevnu rutinu lepote uključite kompetentnu i višestepenu negu kože vrata i zone dekoltea. Ovo će joj pomoći da ostane mlada što je duže moguće – posebno ako počnete sa redovnom negom pre nego što se pojave prvi znaci promena.

Prvi korak, kao i u slučaju kože lica, treba da bude nežno, ali efikasno čišćenje osetljivog područja. Imajte na umu da čišćenje područja dekoltea običnom vodom (tokom tuširanja) ne donosi uvek željeni efekat, a voda iz slavine može da promeni pH kože.

Sledeći korak je toniranje. Pomaže u obnavljanju ravnoteže vode i masti kože vrata i dekoltea. Važno je birati hidrantantne proizvode za ovo područje, pa je uvek preporuka da koristite losione i tonike sa hijaluronom.

Šta ako su već počele promene na vratu i dekolteu?

Kada se pojave prvi znaci starenja kože vrata i dekoltea, možete koristiti negi proizvod sa antiage efektom. Kolagen je odlična ideja, a možete se opredeliti i za neku kremu protiv pega ukoliko je vaš problem pigmentacija.

I, naravno, ne zaboravite na vežbe za jačanje mišićnog okvira dekoltea, uravnoteženu ishranu i zaštitu kože od agresivnih efekata spoljašnjeg okruženja. To su kompleksne mere koje pomažu da koža vrata i dekoltea bude elastična, blistava, sprečavajući je da odaje vaše godine.

Tagovi:
Pročitajte još: