fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kula: U toku Konkurs za regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola

konkurs

Odeljenje za društvene delatnosti Opštinske uprave Kula raspisalo je Konkurs za ostvarivanje prava na regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola.

Pravo na delimično regresiranje putnih troškova imaju učenici koji ispunjavaju sledeće uslove: da su redovni učenici srednje škole van teritorije opštine Kula, da svakodnevno ili samo vikendom koriste sredstva međugradskog saobraćaja sa teritorije opštine Kula do mesta u drugim opštinama AP Vojvodine ili Grada Beograda, te da imaju prebivalište na teritoriji opštine Kula.

Podnosilac zahteva obavezan je podneti zahtev, potvrdu srednje škole da je redovan učenik, očitanu ličnu kartu učenika ili jednog od roditelja, fotokopiju đačke knjižice ili svedočanstva o završenom prethodnom razredu, jedinstveni matični broj učenika i fotokopiju tekućeg računa jednog od roditelja ili staratelja, za učenike koji putuju u Bačku Topolu.

Učenici koji stanuju u domu učenika ili u privatnom smeštaju obavezni su, pored napred navedenih dokumenata, dostaviti i potvrdu o korišćenju smeštaja u domu učenika ili izjavu roditelja sa potpisom, fotokopiju tekućeg računa jednog od roditelja ili staratelja i priznanicu o plaćenom smeštaju.

Pravo na 100% regresiranja troškova prevoza ostvaruju učenici iz porodice koja ostvaruje pravo na novčanu socijalnu pomoć od strane Centra za socijalni rad, učenici iz porodice samohranih roditelja, uz izvod iz matične knjige umrlih, učenici bez roditeljskog staranja, uz potvrdu Centra za socijalni rad, treće i svako naredno dete po redu rođenja uz izvod iz matične knjige rođenih za svu decu, ukoliko prvi put konkurišu i učenici iz romskih porodica.

Zahteve, zajedno sa pratećom dokumentacijom, u roku predviđenim Konkursom neophodno je predati Odeljenju za društvene delatnosti, na šalteru broj 5 Uslužnog centra Opštinske uprave Kula, Lenjinova 11.

Podnosioci zahteva koji ispunjavaju uslove, a zahtev podnesu do 5. septembra, ostvariće pravo regresiranja počev od septembra meseca, a kasnije podneti zahtevi od narednog meseca.

Tagovi:
Pročitajte još: