fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kula: Veliki uspeh učesnika 65. Smotre scenskog stvaralaštva dece Vojvodine

Ružno pače

Uspešno je završena 65. Smotra scenskog stvaralaštva dece Vojvodine „Majski susreti“, na kojoj su se deca iz opštine Kula posebno istakla. Dramska sekcija Osnovne škole „Veljko Vlahović“ i „Luča“ KUD Kruščić, osvojili su treće mesto za odigranu predstavu „Ružno pače“, a ujedno i nagradu za najbolju scenografiju. Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje dobio je Nikola Lojpur, dok su pohvale za glumačka ostvarenja pripala Milaku Jankoviću i Viktoriji Vengrin.

Takođe, dečija predstava „Snovi u ljuljašci“, koju su izveli glumci pozorišta „Stevan Sremac“ po odluci stručnog žirija u Crvenki, pored osvojenog trećeg mesta, dobili su impozantan broj nagrada: za najbolju kolektivnu igru ansambla, za najbolji scenski govor. Nagrada za najbolju autorsku muziku pripala je Draganu Jovanoviću-Jodu, dok su Nađa Jovičić, Nina Tomić, Danilo Jovanoviću i Novak Lazić osvojili glumačke nagrade za ostvarene uloge u ovom fenomenalnom komadu.

Glumci Doma kulture Sivac, dramske sekcije „Velimir Sandić Veljko“ dobili su diplomu za učešće na smotri i izvedbu predstave „Izgladneli vuk“.

Tagovi:
Pročitajte još: