Search
Close this search box.

Lisnate rolnice sa mesom

Lisnate rolnice

Sastojci:

Za testo:

  • 2 šolje vode
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 5 šolja brašna
  • 200 g putera ili margarina

Za fil:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • So, biber i tucana paprika (po ukusu)

Za premazivanje pre pečenja:

  • 1 žumance
  • 1 kašičica soli
  • Malo mleka

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za testo dok ne dobijete mekano testo koje se ne lepi za ruke. Odmah podelite testo na 4 jednaka dela i oblikujte loptice. Pokrijte ih krpom i ostavite da odstoje 10 minuta.

Potom razvucite dve loptice testa u tanke krugove prečnika 40-50 cm. Premažite omekšanim puterom ili margarinom i preklopite nekoliko puta. Ponovite isti postupak sa preostale dve loptice.

Preklopljeno testo pokrijte i stavite u frižider na 30 minuta.

Dok testo stoji, na malo ulja propržite mleveno meso sa sitno seckanim crnim lukom. Dodajte so, biber i tucanu papriku po ukusu.

Ohlađeno testo razvucite u pravougaonik i podelite na četiri trake.

Na svaku traku stavite pripremljeni fil, urolajte i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Umutite žumance sa kašičicom soli i malo mleka. Premažite rolnice ovom mešavinom. 

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 20-25 minuta).

Nakon pečenja, ostavite rolate da se malo ohlade, isecite na komade i poslužite.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: