Sastojci:
Za testo:
- 2 šolje vode
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 5 šolja brašna
- 200 g putera ili margarina
Za fil:
- 300 g mlevenog mesa
- 3 glavice crnog luka
- So, biber i tucana paprika (po ukusu)
Za premazivanje pre pečenja:
- 1 žumance
- 1 kašičica soli
- Malo mleka
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za testo dok ne dobijete mekano testo koje se ne lepi za ruke. Odmah podelite testo na 4 jednaka dela i oblikujte loptice. Pokrijte ih krpom i ostavite da odstoje 10 minuta.
Potom razvucite dve loptice testa u tanke krugove prečnika 40-50 cm. Premažite omekšanim puterom ili margarinom i preklopite nekoliko puta. Ponovite isti postupak sa preostale dve loptice.
Preklopljeno testo pokrijte i stavite u frižider na 30 minuta.
Dok testo stoji, na malo ulja propržite mleveno meso sa sitno seckanim crnim lukom. Dodajte so, biber i tucanu papriku po ukusu.
Ohlađeno testo razvucite u pravougaonik i podelite na četiri trake.
Na svaku traku stavite pripremljeni fil, urolajte i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Umutite žumance sa kašičicom soli i malo mleka. Premažite rolnice ovom mešavinom.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 20-25 minuta).
Nakon pečenja, ostavite rolate da se malo ohlade, isecite na komade i poslužite.
Prijatno!