Lovci obeleželi četiri decenije bratimljenja

U subotu je u hotelu „Biser“ na Panoniji na impozantan način proslavljen jedan lep jubilej 40 godina bratimljenja lovačkih društava „Crvenka“ i „Danilovgrad“.
Više je nego razumljivo što su se baš ova dva lovačka društva pre četiri decenije pobratimila, jer treba imati u vidu činjenicu da je veliki deo kolonista koji su naselili Crvenku upravo iz sreza Danilovgradskog. A da je skup bio veoma značajan i za našu i za opštinu Danilovgrad potvrđuje činjenica da su mu prisustvovali potpredsednik opštine Danilovgrad Ilija Grgurović, kao i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.
Nakon pozdravnih reči predsednika Lovačkog društva „Crvenka“ Miša Nešovića i zdavice kojom je sve prisutve pozdravio Vilika Štegmajer, skup su pozdravili i Duško Ivanović, predsednik Lovačkog društva „Danilovgrad“, kao i Ljubomir Dragović predsednik Upravnog odbora tog lovačkog društva, a prisutnima su se obratili i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, kao i potpredsednik opštine Danilovgrad Ilija Grgurović. Ovakva prilika je iskorišćena i za dodelu priznanja zaslužnim pojedincima, a poklone su razmenili i predsednik opštine Kula i potpredsednik opštine Danilovgrad. Plakete i zahvalnice Lovačkog društva Danilovgrad, povodom 40 godina bratimljenja dodeljena su Lovačkom društvu Crvenka, predsedniku društva Mišu Nešoviću, istaknutim članovima Miodragu Miju Nešoviću, Vladimiru Radonjiću i Draganu Pavićeviću, a valja istaći i lep gest Ratka Barovića koji je za ovu priluku izradio poseban poklon prigodnu zastavu na kojoj je u srcu zapisano 40 godina pobratimstva Crvenke i Danilovgrada.
Proslavu četiri decenije bratimljenja lovačkih društava Crvenka i Danilovgrad prigodnim kulturno-umetničkim programom ulepšali su članovi Kulturnog centra „Car Dušan Silni“ iz Feketića, zabavljač Branimir Rosić, pesnik Tode Nikoletić, kao i specijalna gošća večeri estradna zvazda Jadranka Barjaktarović.
Izvor:qmedia