-->

Mafini sa mladim lukom

Mafini sa mladim lukom

Sastojci:

  • 250 gr brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 240 ml mleka
  • 2 jaja
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 150 gr rendanog sira
  • 3 mlada luka

Priprema:

Podmažite standardni kalup za 12 mafina ili pripremite 12 papirnih korpica za mafine.

Umešajte jaja, dodajte mleko i maslinovo ulje. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, so i origano, pa promešajte drvenom kašikom ili špatulom. Na kraju, umešajte rendani sir i sitno seckani mladi luk.

Napunite kalupe testom, ali ne do vrha, jer će se naduti tokom pečenja, i pecite u zagrejanoj rerni 20 do 25 minuta.

Proverite čačkalicom da li su gotovi.

Sačekajte da se malo ohlade, pa poslužite sa jogurtom.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: