Sastojci:
- 250 gr brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 240 ml mleka
- 2 jaja
- 50 ml maslinovog ulja
- 150 gr rendanog sira
- 3 mlada luka
Priprema:
Podmažite standardni kalup za 12 mafina ili pripremite 12 papirnih korpica za mafine.
Umešajte jaja, dodajte mleko i maslinovo ulje. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, so i origano, pa promešajte drvenom kašikom ili špatulom. Na kraju, umešajte rendani sir i sitno seckani mladi luk.
Napunite kalupe testom, ali ne do vrha, jer će se naduti tokom pečenja, i pecite u zagrejanoj rerni 20 do 25 minuta.
Proverite čačkalicom da li su gotovi.
Sačekajte da se malo ohlade, pa poslužite sa jogurtom.
PRIJATNO!