fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Magija sveže odeće: Kako zauvek eliminisati neprijatne mirise posle pranja

Pranje veša

Iako perete odeću redovno, možda primetite da nakon pranja i dalje ostaje neprijatan miris. Ali ne brinite, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da se zauvek oslobodite tog problema i da uživate u sveže mirišljavoj odeći. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste se rešili neprijatnih mirisa nakon pranja:

Pravilno pranje: Prvo, obratite pažnju da li pravilno perete svoju odeću. Upotrebite odgovarajući deterdžent za određenu tkaninu i pratite uputstva na etiketi.

Ispraznite mašinu: Čim završi pranje, izvadite odeću iz mašine što je pre moguće kako biste sprečili stvaranje vlage koja često uzrokuje mirise.

Prirodni osveživači: Pre pranja, poprskajte malo prirodnog osveživača na odeću, kao što je mešavina vode i esencijalnih ulja. Ovo će pomoći da se neutrališu neprijatni mirisi.

Soda bikarbona: Pre pranja, pospite malo sode bikarbone po odeći kako biste apsorbovali mirise. Zatim normalno operite odeću.

Sunčeva svetlost: Sušenje odeće na suncu pomaže prirodnom osvežavanju i dezinfekciji tkanine.

Provetravanje: Nakon pranja, dobro provetrite odeću tako što ćete je ostaviti na svežem vazduhu.

Unutrašnjost mašine: Redovno čistite unutrašnjost mašine kako biste sprečili nakupljanje bakterija i neprijatnih mirisa.

Bicikl-kašike: U ormaru ili fioci sa odećom, stavite otvorenu kesicu sode bikarbone ili komad aktivnog uglja da bi apsorbovali mirise.

Prirodni osveživači za ormar: Upotrebite prirodne osveživače kao što su vrećice sušenog cveća ili vate natopljene esencijalnim uljima da biste očuvali svežinu ormana i odeće.

Parfemisani osveživači: Koristite parfemisane osveživače za odeću, kao što su vrećice sa suvim cvećem ili vata natopljena mirisnim uljima, da biste dodatno aromatizovali svoju odeću.

Sa ovih deset jednostavnih koraka, možete zauvek rešiti problem neprijatnih mirisa i uživati u svežoj mirišljavoj odeći posle svakog pranja.

Tagovi:
Pročitajte još: