fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Miljanić obišao Osnovnu školu „Isa Bajić“ u Kuli

Miljanić obišao Osnovnu školu „Isa Bajić“ u Kuli

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, posetio je Osnovnu školu „Isa Bajić“, gde je sa direktorkom škole, Snežanom Vujičić, razgovarao o tome šta je sve urađeno do sada u ovoj školi, te su ujedno dogovoreni i budući potezi u investicionom pravcu. Miljanić je istakao da je ova škola deo jednog velikog programa energetske sanacije javnih ustanova, te bi sledeće godine trebalo da se počne sa radovima, koji podrazumevaju izradu nove fasade na zgradama koje čine ovu školu, te zamenu prozora i krova na „maloj školi“. Kako je rečeno, ova investicija biće finansirana iz pokrajinskog budžeta.

„U toku je priprema za školsku godinu naših škola koje su sve podjednako važne i  značajne, a „Isa Bajić“ je škola koja ima najviše đaka i sjajne rezultate i malo smo, kroz priču, razgovarali o planovima za budući period. Urađena je projektna dokumentacija i obezbeđena su sredstva iz pokrajine, koja su deo jednog velikog programa energetske sanacije javnih ustanova, tako da je u tom programu i ova škola i trebalo bi, ako sve bude po planu, da se sledeće godine uđe u tu energetsku sanaciju, odnosno to konkretno znači izrada nove fasade i na ovoj školi i na „maloj školi“, zatim zamena prozora na „maloj školi“, dok su u ovoj zgradi ranije već urađeni PVC prozori, a takođe i krov na „maloj školi“ i to su neki od glavnih poslova koji se očekuju u bliskoj budućnosti. Sa druge strane, uslovno rečeno, ima i nekih manjih poslova na uređenju samog ovog prostora, a i raspust je iskorišćen za neke od radova, tako da je to smisao današnjeg obilaska ove škole i uveren sam da će već sledeće godine, u jednom mnogo boljem ambijentu, ova škola funkcionisati. Na teritoriji opštine Kula u većini naših škola raspust je iskorišćen za uređenje prostora i škola, a nedavno sam spomenuo i zamenu krova na školi u Ruskom Krsturu i to je ujedno i najveći deo posla, gde je kompletan krov zamenjen. U Crvenki su to sanitarni čvorovi, gde radovi iznose negde oko 7-8 miliona dinara, potom u Osnovnoj školi „Petefi brigada“ imamo zamenu LED rasvete, te u školi u Kruščiću, gde su izvedeni radovi na uređenju prostorija, tako da su tokom leta u gotovo svim školama i predškolskim ustanovama su bili manji ili veći radovi“, rekao je Miljanić.

Direktorka Osnovne škole „Isa Bajić“, Snežana Vujičić, istakla je da je već dosta toga urađeno, ali i da dobre stvari za ovu školu tek predstoje, što ne bi bilo moguće da nije dobre saradnje i obostrano efikasne komunikacije sa lokalnom samoupravom:

„U našoj školi ima još dosta prostora za eventualne radove, ali mi idemo polako i strpljivo, s obzirom da je dosta toga već urađeno. Okrečili smo hodnike a sada rešavamo neke manje i veće stvari koje će doprineti boljim uslovima boravka  učenika i zaposlenih lica, tako da se radujem jednoj dobroj zajedničkoj saradnji i nadam se da ćemo, kroz razne projekte, uspeti u misiji da ova škola bude najbolja, kao što je to bila i do sada“, zaključila je direktorka škole.

Tagovi:
Pročitajte još: