Miljanić posetio volonterski kamp u Ruskom Krsturu

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić obišao je danas volontere koji u okviru Volonterskog kampa u Ruskom Krsturu rade na uređenju naselja. Volenterski kamp je organizovan u okviru projekta „Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta, a organizuje ga Volonterska organizacija „Mladi istraživači Srbije“ sa kojima Ruskokrsturci sarađuju gotovo šest godina. Presednik Miljanić je poželeo dobrodošlicu volonterima i istakao da će lokalna samouprava uvek podržavati ovakve akcije i biti partner organizatorima na održavanju kampa u Ruskom Krsturu i ostalim mestima u opštini.  Kamp je važan ne samo za volontere koji se tom prilikom druže i rade, već i za lokalnu sredinu, koja se okupljanjem mladih ljudi iz svih delova sveta na ovaj način promoviše. Prilika je da se mladi upoznaju sa našom kulturom, tradicijom, podnebljem i da nam ponovo dođu.

Trinaest volentera iz Srbije i praktično celog sveta jer su neki stigli čak iz Meksika, Francuske, Danske, Rusije, Belgije, Slovačke.. zajedno se druže, uče, rade, vežbaju strani jezik, a kako domaćini kažu, ono što posebno treba istaći, ovogodišnji kamp, inače trinaesti po redu, je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, Nacionalni savet rusinske nacionalne manjine tako da je održavanje kampa  finansijski obezbeđeno, rekla je Ljubica Njaradi, organizator kampa.

Jovan Živković, lider kampa je zadovoljan dosadašnjim učinkom. Urađeno je sve što je i planirano, volonteri su se brzo navikli na novu sredinu, a nije izostalo ni druženje i upoznavanje sa kulturom Rusina na ovim prostorima, u okviru slobodnih aktivnosti.

Trinaesti volonterski kamp se u Ruskom Krsturu završava u subotu kada će organizatori i domaćini ispratiti svoje goste i oprostiti se od njih do narednog, četrnaestog kampa sledeće godine.

Preuzeto: kula.rs